Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: A fost publicat Ghidul pentru instituirea unor măsuri pentru proiectele de infrastructură de apă și apă uzată, în vederea digitalizării infrastructurii operate de către operatorii regionali

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare a publicat luni, 7 noiembrie 2022, Ghidul Solicitantului – condiții specifice de accesare a fondurilor pentru Instituirea unor măsuri pentru proiectele de infrastructură de apă și apă uzată, în vederea digitalizării infrastructurii operate de către operatorii regionali, aferent axei prioritare 3 – „Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor”, Obiectivul Specific 3.2. „Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației”, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020 aprobat prin Ordinul MIPE nr. 2941/07.11.2022.

Solicitanți eligibili sunt Operatorii Regionali (OR) definiți prin Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea nr. 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă și canalizare, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care au beneficiat anterior/beneficiază de finanțare dedicată sectorului de apă și apă uzată în cadrul POS Mediu/POIM (proiecte de sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiecte regionale de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, proiecte de investiții).

Grupul țintă este reprezentat de operatorii regionali de apă și implicit de populația urbană și rurală din aria de operare.

Bugetul alocat apelului de proiecte este:

  • Alocare netă POIM: 25.000.000 euro;
  • Bugetul de stat: 3.823.530 euro;
  • Bugetul local: 588.235 euro.

Valoarea maximă a unui proiect este de 2.000.000 euro (fără TVA).

Ratele de cofinanțare a proiectelor:

  • 85% Fondul de Coeziune, 13% buget de stat și 2% din bugetul local;
  • În conformitate cu regulile specifice proiectelor generatoare de venituri, se aplică structura de finanţare cu rata forfetară de 6% suportată de către beneficiarul proiectului.

Perioada de depunere a proiectelor este 10.11.2022–05.12.2022. Cererile de finanțare se vor depune prin aplicația electronică MySMIS 2014.

Descarcă documentele

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 441