Ești membru? Cont nou / Autentificare

StartUPT

Ce este StartUPT?

StartUPT este un accelerator de afaceri care se adresează studenților din cadrul Universității Politehnica Timișoara și din alte universități din Regiunea Vest care doresc să înființeze un start-up în oricare din regiunile țării, mai puțin București-Ilfov. Ideile pe care le căutăm trebuie să facă parte din domenii precum IT, industrii creative, turism, sănătate, energie.

Afaceri finanțate

BENE CONSULTANTA & PROIECTARE SRL

Birou de proiectare și inginerie drumuri, poduri, căi ferate

Să construim un viitor mai bun, sigur și sustenabil"

Timișoara, jud.Timiș

CGE ZENSATION CM SRL

Salon de masaj terapeutic și de relaxare

ZenSation - terapie prin masaj

Timișoara, jud.Timiș

FABRICA DE CONTINUT MARKETING SRL

Crearea de conținut digital marketing 

Unlock the Power of Compelling Content"

Sat Dumbrăvița, jud.Timiș

PRETORIAN GARDEN SRL

Activități de peisagistică: îngrijire grădini și întreținere spații verzi  

 „Transformăm grădinile și spațiile verzi în oaze de frumusețe

Sat Vladimirescu, jud. Arad

RUBI’S WRITE OCCASIONS SRL

Activități de design specializat, papetarie pentru evenimente

Sat Giroc, jud. Timiș

WOKTAGON SRL

Restaurante cu specific Corean

MIX by WOKtagon"

Timișoara, jud.Timiș

            

              ZDFIZIOKINETOTERAPIE SRL

            Cabinet de fizio-kineto-terapie 

         „ZD-Fiziokinetoterapie - Imbunătățește-ți sanătătea!"

Ineu, jud. Arad

Ce oportunități îți oferim prin StartUPT?

Formare în antreprenoriat! Participi la curs împreună cu formatorii noștri și îți structurezi ideea într-un plan de afacere!

Vom derula cursuri de antreprenoriat certificate ANC pentru cel puțin 341 de studenți și doctoranzi din toate regiunile mai puțin dezvotate care vor să își înființeze o afacere în sectoarele economice cu potențial competitiv (consultă AICI Lista codurilor CAEN aferente direcţiilor de politică industrială menţionate în Strategia Naţională pentru Competitivitate 2014-2020).

 

Cursurile vor fi online și vom folosi instrumente interactive, studii de caz și sesiuni sincrone. La sfârșitul cursului vei participa la examen și vei obține certificarea națională în „Competențe antreprenoriale”.

Condiții de eligibilitate pentru înscrierea la curs:

  • Ești înmatriculat într-o instituție de învățământ superior (cel puțin în anul II de licență) în cadrul Universității Politehnica Timișoara sau în alte universități din Regiunea Vest;
  • Ai domiciliul/reședința în România;
  • Vrei să înființezi o afacere în unul din sectoarelor economice cu potențial competitiv în una din regiunile mai puțin dezvoltate ale României (Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est);
  • Nu ai mai urmat un curs de „Competențe antreprenoriale” cofinanțat din fonduri nerambursabile.

Prezintă-ne ideea la concursul de planuri de afaceri! Te înscrii la concursul de planuri de afaceri și găsești finanțare pentru ideea ta!

Vom organiza un concurs de planuri de afaceri la care vei putea participa și vei putea fi unul dintre cei 26 de antreprenori care vor primi până la 60.000 de euro pentru afacerea lor. În cadrul concursului vom selecta 13 afaceri care vor primi finanțare de 40.000 de euro și 13 afaceri vor fi finanțate cu 60.000 de euro

 

Ești printre cei 26? Participi la un stagiu de practică și își dezvolți afacerea cu ajutorul mentorilor noștri!

Te vom sprijini să îți dezvolți spiritul de antreprenor prin activități de întreprindere simulată, servicii personalizate de mentorat în antreprenoriat și inovație digitală și vei urma un stagiu de practică într-o întreprindere cu activitate similară. Vei participa, inclusiv, la două Școli de Afaceri!

 

Înființezi afacerea și pornești la drum ca antreprenor StartUPT!

După ce finalizezi toți pașii de mai sus înființezi afacerea și îți începi activitatea. Vei avea un an la dispoziție să îți dezvolți afacerea cu ajutorul finanțării primite conform planului tău de afacere. Apoi, timp de 15 luni, vei asigura sustenabilitatea afacerii prin forțe proprii. Fii fără grijă! Noi vom fi alături de tine și te vom sprijini în toată această perioadă.

 

De ce să faci parte din proiectul nostru? Iată experiența fonduri-structurale.ro în câteva cifre:

7  programe de accelerare/incubare de afaceri derulate 1300+ persoane formate în antreprenoriat O rețea de peste 40 de mentori cu experiență în inovare & impact Inițiatorii consolid8 – platformă de crowdfunding pentru antreprenori sociali și creativi
197 de start-up-uri susținute 8+ milioane de euro acordați antreprenorilor 15 ani experiență în facilitarea accesului la finanțare (granturi & surse alternative) Finaliști ai acceleratorului european „DEEP Ecosystems”

 

Fii antreprenorul nostru și înscrie-te la curs AICI.

 

NOU! În perioada 18.04.2022-06.05.2022 se desfășoară depunerea dosarelor de candidatură pentru competitța de selecție a planurilor de afaceri StartUPT. Vor fi selectate pentru finanțare 13 afaceri (care vor viza înființarea a minimum 2 locuri de muncă) cu maximum 40.000 de euro și 13 afaceri (care vor viza înființarea a minimum 3 locuri de muncă) cu o sumă cuprinsă între 40.000 – 60.000 de euro.

Dosarul de candidatură pentru participarea la concurs va fi depus până cel târziu în data de 6.05.2022 la ora 23:59 într-o secțiune special creată pe Campusul Virtual UPT.

Accesează secțiunea de concurs pentru depunerea dosarului (pentru studeții care au urmat cursul în cadrul StartUPT)
Solicită acces la secțiunea de concurs pentru depunerea dosarului (pentru studenții care NU au urmat cursul în cadrul StartUPT)

Dacă ai întrebări scrie-ne la antreprenoriat@fonduri-structurale.ro sau la contactstartupt@upt.ro.

 

***

„StartUPT” (POCU/829/6/13/140550) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „Innotech Student”.

Proiectul este implementat de Universitatea Politehnica Timișoara în calitate de Beneficiar împreună cu fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) în calitate de partener.

StartUPT are o durată de 24 de luni, implementându-se în perioada decembrie 2021 –  decembrie 2023.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.280.400,14 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 9.190.844,13 lei. Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului și partenerului este de 89.556,01 lei.        

Înscriere

                            

Am dat startul la înscrieri! Formularul este disponibil AICI

Găsești condițiile detaliate și pașii procesului de înscriere în Metodologia de selecție a grupului țintă.

Parteneri

Resurse utile

Lista codurilor CAEN eligibile la finanțare (activități cuprinse în Strategia Naţională pentru Competitivitate 2014-2020)

Contact

Dana Miron, Expert proiect (fonduri-structurale.ro)

antreprenoriat@fonduri-structurale.ro

0720.040.168

Radu Vasiu, Manager proiect (Universitatea Politehnica Timișoara)

contactstartupt@upt.ro

Știri recente
Azi, 20 aprilie 2024
Ieri, 19 aprilie 2024