Ești membru? Cont nou / Autentificare
Atelierul de Antreprenori

Atelierul de Antreprenori

Ce este Atelierul de Antreprenori?

 

Atelierul de Antreprenori (POCU/82/3/7/106050) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „România Start Up Plus”.

Proiectul este implementat de Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu www.fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL).

Prin Atelierul de Antreprenori ne propunem să încurajăm antreprenoriatul în Regiunea Vest prin crearea unui cadru dinamic și sustenabil, favorabil dezvoltării abilităților antreprenoriale, înființării și susținerii întreprinderilor cu profil nonagricol din mediul urban.

Aria de implementare este Regiunea Vest, mai exact județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Atelierul de Antreprenori are o durată de 36 de luni, implementându-se în perioada ianuarie 2018 –  ianuarie 2021.

Înscrierile în proiect s-au finalizat!

Întrebări frecvente și răspunsurile noastre sincere aici.

Infografic pași proiect - aici

Ce oportunități oferim prin Atelierul de Antreprenori? 

Atelierul de Antreprenori se adresează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în Regiunea Vest (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș) și care doresc să înființeze o afacere în această regiune. Grupul țintă vizat:

  • șomeri,
  • persoane inactive (inclusiv studenți),
  • persoane care au un loc de muncă sau care desfășoară activități independente.

Tinerii NEETs (tinerii cu vârsta între 16 – 24 ani care nu urmează o formă de învăţământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională) nu sunt eligibili ca grup țintă în cadrul proiectului și în general în cadrul „România Start Up Plus”.

În cadrul proiectului am organizat, în perioada mai - august 2018, cursuri de antreprenoriat pentru peste 315 de persoane din regiunea Vest. În perioada septembrie - noiembrie 2018 am organizat un concurs de planuri de afaceri în cadrul căruia am selectat 38 de antreprenori care primesc finanțare de maximum 37.000 euro pentru afacerile propuse. Antreprenorii au beneficiat la finalul anului 2018/în prima parte a anului 2019 de activități complementare precum:

  • stagii de practică în companii cu același domeniu de activitate,
  • sprijin pentru înființarea afacerii,
  • consiliere și mentorat, inclusiv în cadrul a două Școli de Afaceri,

În perioada aprilie - iunie 2019 au fost semnate toate cele 38 de contracte de subvenție cu firmele nou înființate pentru primirea finanțării și implementarea planului de afaceri. În perioada următoare, activitățile proiectului se vor concentra pe sprijinul și monitorizarea afacerilor în vederea implementării planului de afaceri și utilizării în condiții optime a finanțării nerambursabile obținute.

Pentru mai multe detalii despre proiect, click aici.

Parteneri

Știri recente
Azi, 27 aprilie 2024
Ieri, 26 aprilie 2024