Ești membru? Cont nou / Autentificare

Centrul Național de Competențe în Inovare Socială

 

 

Facem lucrurile mai simple aducând la aceeași masă toți oamenii de care ai nevoie

Centrul Național de Competențe în Inovare Socială este o inițiativă prin care susținem antreprenorii sociali din România, organizațiile suport, cercetătorii în inovație socială, factorii de decizie și funcționarii publici să lucreze împreună pentru a implementa cu succes viitoarele proiecte sprijinite prin FSE+ în domeniul inovării sociale.

Actorii implicați vor colabora pentru a crea o infrastructură publică deschisă care să faciliteze navigarea proceselor din sistemul public de inovație socială prin favorizarea accesului la instrumente și cunoștințe care să ușureze implementarea la nivel local a proiectelor antreprenorilor.

 

Ecosistem antreprenorial transnațional

Centrul Național de Competențe pentru Inovare Socială a fost dezvoltat de fonduri-structurale.ro – consolid8.ro împreună cu alți 15 parteneri internaționali în carul proiectului SEED - Social Innovation Ecosystem Development. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și are în vedere crearea de centre naționale de competențe pentru inovare socială în România, Italia, Slovenia și Grecia. SEED face parte dintr-o inițiativă internațională prin care, alături de alte 5 astfel de proiecte, centre similare vor fi înființate în 25 de țări europene.  

 

Soluții globale la probleme locale

Alături de partenerii internaționali, Centrul Național de Competențe pentru Inovare Socială din România face parte dintr-un ecosistem transnațional de împărtășire de cunoștințe prin care se urmărește identificarea de soluții inovative care să răspundă nevoilor de la nivel local. Actorii implicați vor colabora în vederea identificării  de soluții potrivite, și își vor împărtășii experiențele și expertiza cu privire la diferite metode de lucru care s-au dovedit a fi de succes sau care ar trebui evitate în procesul de creare și implementare de proiecte în domeniul inovării sociale. Mulțumită caracterului său transnațional, Centru facilitează utilizarea unor instrumente și transferul de know-how și competențe din țările cu tradiție în domeniul inovării sociale către actorii publici și privați de la nivel local.

Centrul Național de Competențe pentru Inovare Socială este un demers complementar inițiativei SOFIA - Social Finance Alliance for Romania în cadrul căreia vom prelua și      adapta pieței din România modele de bune practici europene în utilizarea instrumentelor financiare pentru antreprenorii sociali și vom furniza programe de pregătire pentru investiții („investment readiness”) pentru organizațiile cu scop social.

 

Mentorat activ și parteneriate de calitate

Pe lângă seria de parteneri internaționali, alături de fonduri-structurale.ro – consolid8.ro se află și Ashoka România, organizație de referință în inovarea socială care din 2017 lucrează pentru a oferi tuturor cetățenilor încrederea și instrumentele necesare pentru soluționarea problemelor sociale dintr-o lume care se află în continuă schimbare. În cadrul Centrului, antreprenorii vor fi integrați într-o comunitate de actori ai schimbării sociale, și vor avea acces la rețeaua de mentori, la resursele organizațiilor și la instrumente financiare dezvoltate de fonduri-structurale.ro și Ashoka Romania.

 

 

 

Partenerii noștri la nivel național

                                         

                       

                                                                  

Contact

Raluca Prelucă 

rpreluca@fonduri-structurale.ro 

0725072533

Website proiect

www.seedeuproject.eu

Știri recente
Azi, 20 aprilie 2024
Ieri, 19 aprilie 2024