Ești membru? Cont nou / Autentificare

EaSI-R

Context

Componenta „Ocuparea forței de muncă și inovare socială” (EaSI) a Fondului social european Plus (FSE+) dispune de un buget de 762 de milioane EUR. Bazată pe fostul program EaSI (Programul EaSI 2014-2020), aceasta continuă să pună accent pe elaborarea de politici bazate pe date concrete și pe experimentarea socială, pe susținerea mobilității profesionale și pe activitățile aferente instrumentului nefinanciar din cadrul fostei axe Microfinanțare și antreprenoriat social.

EaSI se axează pe următoarele priorități principale de politică:

            1) ocuparea forței de muncă și competențe,

            2) piețele forței de muncă și mobilitatea forței de muncă,

            3) protecția socială și incluziunea activă

            4) condițiile de muncă.

Spre deosebire de cealaltă componentă a Fondului social european Plus (FSE+), cea mai mare parte a componentei „Ocuparea forței de muncă și inovare socială” (EaSI) este gestionată de serviciile Comisiei Europene. În cazul gestiunii directe, Comisia Europeană publică cereri de propuneri pentru a acorda granturi destinate proiectelor, precum și cereri de oferte, pentru a atribui contracte de prestare de servicii și/sau de aprovizionare. Comisia poate acorda și premii. O mică parte din program este implementată de organizații internaționale și este gestionată direct de către acestea.

Puncte de contact naționale EaSI

Ca parte a eforturilor de diseminare a informațiilor și suport acordat organizațiilor interesate, Comisia Europeană a lansat în 2021 un apel de proiecte prin care să fie sprijintă înființarea de puncte naționale de contact care să funcționeze în fiecare din statele membre pentru a promova componenta EaSI și rezultatele acesteia. Scopul este de a genera o creștere a participării la componenta EaSI și extinderea, replicarea și/sau integrarea rezultatelor obținute de proiectele EaSI.

Punct de contact pentru România

La începutul anului 2022, am fost selectați de CE pentru a sprijini organizațiile interesate din România să acceseze aceste finanțări, disponibile prin EaSI. Așadar, Punctul de Contact Național pentru componenta „Ocuparea forței de muncă și inovare socială” (EaSI) a Fondului Social European Plus (FSE+) este operat de fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. 

Ne puteți contacta la următoarele coordonate:

Email: contact@fonduri-easi.ro
Telefon:  +40725 072 500 & +40745 054 452
Persoană de contact: Cristina Pojoga

Mai multe informații vor fi disponibile în perioada următoare. Urmează să lansăm în curând o platformă de informare dedicată acestor finanțări și o serie de evenimente tematice. Te invităm să ni te alături completând formularul disponibil aici pentru a te alătura comunității.