Ești membru? Cont nou / Autentificare
Start-up@CENTRU

Start-up@CENTRU

Ce este Start-up@CENTRU?

 

Start-up@CENTRU (POCU/82/3/7/105851) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „România Start Up Plus”.

Proiectul este implementat de Structural Consulting Group - www.fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL), în calitate de Beneficiar, împreună cu partenerii Iceberg Consulting SRL (Partener 1), Fundația Civitas pentru Societatea Civilă - Filiala Cluj – Napoca (Partener 2) și Municipiul Alba Iulia (Partener 3).

Poți afla mai multe despre fiecare din noi accesând site-urile noastre de prezentare:

Prin Start-up@CENTRU ne propunem să încurajăm antreprenoriatul în Regiunea Centru prin crearea unui cadru dinamic și sustenabil, favorabil dezvoltării abilităților antreprenoriale, înființării și susținerii întreprinderilor cu profil nonagricol din mediul urban.

Aria de implementare este Regiunea Centru, mai exact județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Start-up@CENTRU are o durată de 36 de luni, implementându-se în perioada 15 ianuarie 2018 – 14 ianuarie 2021.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 11.887.011,47 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 11.739.344,06 lei, ceea ce reprezintă 98,76%, împărțită astfel:

 • Valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE: 9.983.943,32 lei
 • Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 1.755.400,74 lei

Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului și partenerilor este de 147.667,41 lei.

Cui i se adresează Start-up@CENTRU?

 

Persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în Regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu) și care doresc să înființeze o afacere în această regiune. Din grupul țintă pot face parte:

 • șomeri,
 • persoane inactive (inclusiv studenți),
 • persoane care au un loc de muncă sau care desfășoară activități independente.

Atenție! Tinerii NEETs (tinerii cu vârsta între 16 – 24 ani care nu urmează o formă de învăţământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională) nu sunt eligibili ca grup țintă în cadrul proiectului și în general în cadrul „România Start Up Plus”.

Ce oportunități oferim prin Start-up@CENTRU?

 

În cadrul proiectului vom organiza cursuri de antreprenoriat pentru 396 de persoane din regiunea Centru și vom organiza un concurs de planuri de afaceri în cadrul căruia vom selecta 48 de antreprenori care vor primi finanțare pentru afacerile propuse și vor beneficia și de activități complementare precum:

 • stagii de practică în companii cu același domeniu de activitate,
 • sprijin pentru înființarea afacerii,
 • consiliere și mentorat, inclusiv în cadrul a două Școli de Afaceri,
 • sprijin și monitorizare în vederea implementării planului de afaceri și utilizării în condiții optime a finanțării nerambursabile obținute.

Important de știut: Finanțarea nerambursabilă acordată va fi în valoare de maxim 169.270 lei per afacere, fără a fi nevoie să asiguri o contribuție proprie.

Ce trebuie să faci dacă ești interesat?

 

Pasul 0: Poți să îți exprimi interesul de participare în proiect trimițând un e-mail la adresa antreprenoriat@fonduri-structurale.ro, cu următoarele informații:

 1. numele și prenumele,
 2. localitatea în care ai domiciliul/reședința,
 3. localitatea în care dorești să îți înființezi afacerea,
 4. statutul tău (angajat, student, șomer etc),
 5. datele de contact (telefon si email).

În acest fel te vom putea ține la curent cu activitățile proiectului nostru astfel încât să nu ratezi nicio etapă importantă.

În plus, organizăm întâlniri cu cei interesați în cadrul cărora răspundem la întrebări și clarificăm aspectele legate de condițiile pentru a participa la cursurile organizate în cadrul proiectului, modul cum se va desfășura procesul de selecție a planurilor de afaceri ce vor fi finanțate, precum și modul cum va fi acordată finanțarea și obligațiile și drepturile pe care le vor avea beneficiarii de minimis. Având contactele tale, te putem anunța când ajungem în județul tău!

Pasul 1: Dacă deja te-ai decis că vrei să faci parte din proiectul nostru, pasul următor firesc este să te înscrii pentru participarea la cursurile gratuite de antreprenoriat pe care le organizăm! Am lansat înscrierea pe 9 martie 2018, iar înscrierea și selecția se vor desfășura în mod continuu începând cu această dată și până la atingerea rezultatelor stabilite la nivelul proiectului privind activitatea de recrutare, selecție și formare antreprenorială (orientativ august-septembrie 2018). 

UPDATE! Descarcă Metodologia de selecție a grupului țintă (versiunea revizuită la 30.03.2018) pentru a afla condițiile pe care trebuie să le îndeplinești, precum și documentele pe care trebuie să ni le trimiți și modul cum se face înscrierea și evaluarea

Pentru a consulta versiunea inițială a Metodologiei publicată pe 09.03.2018, click aici.

Pentru a consulta erata 1 la Metodologie, click aici.

Pentru a consulta versiunea actualizată la 13.03.2018 a Metodologiei, click aici.

Pentru a consulta erata 2 la Metodologie , click aici.

Important de știut: Înscrierea se face la www.fonduri-structurale.ro/startup-centru/inscriere prin completarea un formular online și transmiterea lui împreună cu câteva documente în format scanat/poză. Dacă ai întrebări sau neclarități legate de procesul de înscriere sau despre proiect nu ezita să ne contactezi! Persoană de contact: Cristina Pojoga, 0725.0725.00, antreprenoriat@fonduri-structurale.ro.

Alătură-te comunității de viitori antreprenori Start-up@CENTRU! ÎNSCRIE-TE!

Calendarul cursurilor următoare ce vor fi organizate în cadrul proiectului
 • 15-20 august 2018 - jud. Sibiu, Sibiu
 • 18-23 august 2018 - jud. Brașov, Brașov
 • 24 - 29 august 2018 - jud. Brașov, Brașov (actualizare 15.08.2018)
 • 27 august -1 septembrie 2018 - jud. Harghita
 • 3-8 septembrie 2018 - jud. Alba
 • 7-12 septembrie 2018 - jud. Brașov, Bran
 • 9-14 septembrie 2018 - jud. Brașov, Brașov (actualizare 15.08.2018)

Cursurile sunt gratuite. Asigurăm, din bugetul proiectului, cazarea, mesele și decontarea transportului pentru participanți. 

Pașii următori?

 

 • În perioada aprilie-septembrie 2018, noi, Structural Consulting Group - www.fonduri-structurale.ro, împreună cu partenerii Iceberg Consulting și Fundația Civitas pentru Societatea Civilă-filiala Cluj-Napoca vom organiza cursuri de antreprenoriat pentru cei interesați să demareze o afacere în regiunea Centru. Cursurile  sunt gratuite, vor avea o durată de 40 de ore și sunt certificate ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări). În cadrul lor vei învăța cum să-ți dezvolți ideea de afaceri și cum să elaborezi planul de afaceri aferent acesteia.
 • Ulterior, în perioada septembrie-noiembrie 2018 vom organiza un concurs de planuri de afaceri prin care vom selecta 48 de antreprenori ce vor beneficia de finanțarea nerambursabilă de 169.270 lei pentru înființarea și dezvoltarea afacerii!

Important de știut: Minim 44 dintre cele 48 de planuri de afaceri pe care le vom selecta spre finanțare vor proveni din rândul planurilor înscrise la concurs de către persoanele care au urmat curs de antreprenoriat în cadrul proiectului Start-up@CENTRU. Așadar, participarea la cursurile de antreprenoriat în cadrul proiectului nostru îți asigură șanse mai mari de a fi selectat spre finanțare!

 • Începând cu luna noiembrie 2018, dacă te vei număra printre cei 48 de antreprenori selectați, vei beneficia de o serie de activități ca să te ajute în dezvoltarea și sustenabilitatea afacerii (stagii de practică într-o companie cu același domeniu de activitate ca cel al firmei pe care dorești s-o înființezi, sesiuni de consiliere și mentorat personalizate, evenimente de tip „școală de afaceri”, sprijin pentru înființarea afacerii și monitorizarea implementării planului de afaceri și a cheltuirii ajutorului financiar primit),

Prin proiect vom dezvolta și o serie de mecanisme suplimentare de promovare și sprijinire a afacerilor finanțate, astfel încât afacerea ta să aibă șanse mai mari de a fi sustenabilă și după finalizarea proiectului.

Ești interesat? Ai întrebări? Îți stăm la dispoziție!

 

Cristina Pojoga

Expert informare, recrutare și selecție GT

Structural Consulting Group – www.fonduri-structurale.ro

0725.0725.00, antreprenoriat@fonduri-structurale.ro

Înscriere cursuri antreprenoriat

Cursurile pe care le organizăm prin proiectul Start-up@CENTRU sunt gratuite și se adresează persoanelor din regiunea Centru care doresc să înființeze o afacere!

Click AICI pentru a te înscrie! 

Condiții pe care trebuie să le îndeplinești
 • să ai reședința sau domiciliul în Regiunea Centru (judetele Brașov, Sibiu, Alba, Mureș, Covasna, Harghita);
 • să dorești să înființezi o afacere nonagricolă în mediul urban în regiunea Centru (județele Brașov, Sibiu, Alba, Mureș, Covasna Harghita);
 • să fii angajat, șomer sau persoană inactivă;
 • să fi absolvit cel puțin studii gimnaziale (minimum 8 clase);
 • să nu mai fi participat la măsuri similare cofinanțate din fonduri publice nerambursabile, respectiv la cursuri de formare antreprenorială cofinanțate din fonduri publice nerambursabile.

Citește Metodologia de selecție AICI

Urmărește-ne pe facebook!

 

Ne-ar plăcea să ne împrietenim și pe facebook!

Ne găsești AICI. Like & Share!

 

Parteneriatul proiectului