„Arhitecții Inovării” este un program de accelerare de afaceri ce se adresează studenților din toată țara care doresc să își exploreze potențialul antreprenorial și chiar să își pună în practică ideile de afaceri cu ajutorul unei finanțări nerambursabile.
Programul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la arhitectură și specialități conexe și este derulat de fonduri-structurale.ro, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Nod Makerspace în perioada decembrie 2021-decembrie 2023.
PASUL 1: Participi la programul de formare antreprenorială!
Vom selecta cel puțin 341 de studenți în ciclurile de licență și masterat, precum și doctoranzi, de la nivelul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și de la alte universități și specializări, care vor urma programul de formare antreprenorială. Sunt binevenitți în program toți studenții de la următoarele specialități:
arhitectură, conservare și restaurare de arhitectură |
arhitectură de interior |
design de produs |
mobilier și amenajări interioare |
proiectare și planificare urbană |
amenajarea și planificarea peisajului |
urbanism și administrarea teritoriului |
arte plastice |
arte decorative și design |
construcții și instalații |
geodezie |
cadastru |
măsurători terestre |
geologie |
arheologie |
informatică |
inginerie |
matematică |
fizică |
artă teatrală și cinematografică |
sociologie |
antropologie |
Dacă ai acest profil, ne-ar face plăcere să te alături proiectului!
Cursurile se vor desfășura online și vei fi sprijinit de o echipă de lectori în dezvoltarea abilităților tale. Vom utiliza instrumente și tehnici care să permită interactivitatea în cadrul sesiunilor, iar la final vei primi certificare națională în „Competențe Antreprenoriale” și vei putea trece în etapa următoare: competiția de planuri de afaceri (vezi pasul 2).
Pentru a participa la programul de formare, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:
Înscrierile au fost deschise începând cu 18 ianurie 2022 și până pe 18 aprilie 2022. Găsești toate detaliile despre condițiile de îndeplinit și procesul de aplicare în Metodologia de selecție.
În luna aprilie am organizat ultimele serii de cursuri din cadrul proiectului:
PASUL 2: Organizăm o competiție de planuri de afaceri în care poți obține până la 60.000 de euro pentru ideea ta!
Toți cei care au absolvit cursul de antreprenoriat în cadrul proiectului, vor putea să se înscrie în concursul de planuri de afaceri pe care îl vom organiza în perioada aprilie-mai 2022. Vom selecta cele mai bune 26 de planuri de afaceri, cărora le vom oferi finanțări nerambursabile de până la 60.000 de euro (13 afaceri vor fi finanțate cu maximum 40.000 de euro, iar 13 afaceri vor primi finanțare cuprinsă între 40.000-60.000 de euro).
Persoanele care fac parte din echipa de proiect, asociații sau angajații din cadrul beneficiarului sau partenerilor săi din proiect nu pot avea calitatea de angajați sau asociați în cadrul întreprinderilor înființate prin proiect.
Persoanele fizice care înființează afaceri nu trebuie să aibă calitatea de asociați majoritari în structura altor întreprinderi, la data semnării contractului de subvenție.
Persoanele fizice ale căror planuri de afaceri au fost selectate în vederea finanțării vor trebui să aibă calitatea de asociat majoritar și calitatea de reprezentant legal al întreprinderii beneficiare de ajutor de minimis.
În perioada 29.04.2022 – 11.05.2022 (ora 18.00) a fost deschisă depunerea aplicațiilor în cadrul concursului de planuri de afaceri.
1. Consultă metodologia concursului de planuri de afaceri AICI.
2. Aplicațiile au putut fi transmise online până la termenul limită (11.05.2022, ora 18.00), prin formularul online disponibil la link-ul: https://www.fonduri-structurale.ro/formulare/concurs-arhitectii-inovarii/inscriere .
Concursul de planuri de afaceri s-a încheiat la începutul lunii iunie 2022. Descarcă raportul sintetic aferent procesului de selecție!
PASUL 3: Te vom sprijini suplimentar pentru a-ți porni și dezvolta afacerea!
Dacă te vei număra printre cei selectați în urma concursului de planuri de afaceri, dezvoltarea afacerii tale va fi susținută prin facilitarea prin proiectul nostru a participării tale la un stagiu de practică într-o companie cu același profil de activitate ca afacerea pe care îți dorești să o dezvolți, prin programe de business simulation, sesiuni dedicate de mentorat și consiliere și o școală de afaceri pentru a te conecta ceilalți studenți-antreprenori selectați, dar și cu antreprenori cu experiență și profesioniști din domenii relevante afacerilor pe care le vom sprijini prin proiect.
PASUL 4: Primii pași în antreprenoriat. Îți suntem în continuare alături.
Pentru a primi finanțarea, va trebui să înființezi juridic afacerea și să începi activitatea. Pe lângă finanțare, îți vom fi în continuare alături pe tot parcursul celor 12 luni de implementare a planului de afaceri, dar și a perioadei de sustenabilitate a afacerii de 15 luni, cu sfaturi și suport dedicat și adaptat nevoilor tale.
Proiectul aduce laolaltă 3 actori relevanți ai ecosistemului antreprenorial din zona formării, antreprenoriatului și finanțării industriilor creative și profesionale - Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociația Nod Makerspace și fonduri-structurale.ro.
Iată experiența noastră - fonduri-structurale.ro - în câteva cifre:
7 programe de accelerare/incubare de afaceri derulate |
1300+ persoane formate în antreprenoriat |
O rețea de peste 40 de mentori cu experiență în inovare & impact |
Inițiatorii consolid8 – platformă de crowdfunding pentru antreprenori sociali și creativi |
197 de start-up-uri susținute |
8+ milioane de euro acordați antreprenorilor |
15 ani experiență în facilitarea accesului la finanțare (granturi & surse alternative) |
Finaliști ai acceleratorului european „DEEP Ecosystems” |
Ne dorim să dezvoltăm împreună ecosistemul industriilor culturale și creative din România. Așa că, ne propunem să valorificăm resursele de know-how și de networking prețioase pe care le avem pentru a susține studenții cu inițiativă antreprenorială pe tot parcursul lor.
Ne-ar plăcea să ni te alături!
Dacă ai întrebări, ne poți contacta pe email la antreprenoriat@fonduri-structurale.ro, persoană de contact: Cristina Pojoga, 0725.0725.00
***
Proiectul „Arhitecții Inovării” (POCU/829/6/13/142130) este finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman în cadrul liniei de finanțare „Innotech Student”.
Proiectul este implementat de fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG) în calitate de Beneficiar împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Nod Makerspace în calitate de parteneri.
Arhitecții Inovării are o durată de 24 de luni, implementându-se în perioada 31 decembrie 2021 – 30 decembrie 2023.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.686.360,68 lei, din care 9.582.301,99 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 104.058,69 lei contribuția proprie eligibilă a Beneficiarului și Partenerilor.
Consultă metodologia concursului de planuri de afaceri AICI.
Aplicațiile au putut fi transmise online în perioada: 29.04.2022 – 11.05.2022 (ora 18.00).
Formularul de transmitere a aplicației este disponibil AICI.
Documente publicate pe 07.06.2022:
Documente publicate pe 31.05.2022:
Documente publicate pe 28.05.2022:
Documente publicate pe 27.05.2022:
Documente publicate pe 17.05.2022:
Documente publicate pe 06.05.2022:
Documente publicate pe 28.04.2022:
Începând cu 18 aprilie 2022 nu se mai pot face înscrieri în cadrul programului pentru participarea la cursurile de antreprenoriat.
Procesul de înscriere și selecție se regăsește detaliat în Metodologia de selecție a grupului țintă.
Mirela Săcăluș, Coordonator concurs planuri afaceri
antreprenoriat@fonduri-structurale.ro
0725.0725.22
Cristina Pojoga, Expert cursuri antreprenoriat
antreprenoriat@fonduri-structurale.ro
0725.0725.00
Te invităm să te alături comunității Arhitecții Inovării! Ne găsești pe facebook AICI.