Ești membru? Cont nou / Autentificare
NOI AntrepreNORI

NOI AntrepreNORI

Ce este NOI AntrepreNORI?

 

NOI AntrepreNORI (Un PLUS pentru START UP-urile Regiunii Nord-Vest - POCU/82/3/7/104273) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „România Start Up Plus”.

Proiectul este implementat de Fundația Civitas pentru Societate Civilă – Filiala Cluj-Napoca în parteneriat cu www.fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) și Asociația Centrul pentru Politici Publice - CENPO

Prin proiectul NOI AntrepreNORI (Un PLUS pentru START UP-urile Regiunii Nord-Vest) ne propunem să încurajăm antreprenoriatul în Regiunea Nord-Vest prin formarea antreprenorială a 307 persoane și susținerea înființării a 38 de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană. 

Aria de implementare este Regiunea Nord-Vest, mai exact județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.  

NOI AntrepreNORI are o durată de 36 de luni, implementându-se în perioada ianuarie 2018 –  februarie 2021.

Înscrierile în proiect s-au finalizat!

 

Ce oportunități oferim prin NOI AntrepreNORI? 

 

NOI AntrepreNORI se adresează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) și care doresc să înființeze o afacere în această regiune. Grupul țintă vizat:

  • șomeri,
  • persoane inactive (inclusiv studenți),
  • persoane care au un loc de muncă sau care desfășoară activități independente.

Tinerii NEETs (tinerii cu vârsta între 16 – 24 ani care nu urmează o formă de învăţământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională) nu sunt eligibili ca grup țintă în cadrul proiectului și în general în cadrul „România Start Up Plus”.

În cadrul proiectului am organizat, în perioada aprilie - septembrie 2018, cursuri de antreprenoriat pentru peste 300 de persoane din regiunea Nord-Vest. În perioada octombrie 2018 - ianuarie 2019 am organizat un concurs de planuri de afaceri în cadrul căruia am selectat 12 antreprenori care primesc finanțare de maximum 40.000 euro și 26 de antreprenori care primesc finanțare de 30.000 euro pentru afacerile propuse. Antreprenorii au beneficiat la finalul anului 2018/în prima parte a anului 2019 de activități complementare precum:

  • stagii de practică în companii cu același domeniu de activitate,
  • sprijin pentru înființarea afacerii,
  • consiliere și mentorat,

În perioada mai - iulie 2019 au fost semnate toate cele 38 de contracte de subvenție cu firmele nou înființate pentru primirea finanțării și implementarea planului de afaceri. În perioada următoare, activitățile proiectului se vor concentra pe sprijinul și monitorizarea afacerilor în vederea implementării planului de afaceri și utilizării în condiții optime a finanțării nerambursabile obținute.

Pentru mai multe detalii despre proiect, click aici.

Contact

Poți afla mai multe informații pe site-ul proiectului, aici.

Pe Facebook ne găsești aici.

Parteneri

Ecosistem antreprenorial

Principalii actori regiunea Nord-Vest

Știri recente
Azi, 20 aprilie 2024
Ieri, 19 aprilie 2024