Ești membru? Cont nou / Autentificare

Start UP Smart 2.0

Ce este Start UP Smart 2.0?

Start UP Smart 2.0 (POCU/82/3/7/106802) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „România Start Up Plus”.

Proiectul este implementat de Asociația Centrul de Dezvoltare Smart în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est și cu www.fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL).

Proiectul Start UP Smart 2.0 își propune încurajarea antreprenoriatului în Regiunea de Sud – Est prin susținerea înființării de noi întreprinderi de către persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă), care au reședința sau domiciliul în mediul urban sau rural din regiune și doresc să înființeze o afacere cu profil non-agricol în mediul urban.

Aria de implementare este Regiunea Sud-Est, mai exact județele Buzău, Vrancea, Tulcea, Galați, Constanța și Brăila.

Start UP Smart 2.0 are o durată de 36 de luni, implementându-se în perioada ianuarie 2018 –  ianuarie 2021.

Înscrierile în proiect s-au finalizat!

Infografic pași proiect - aici

Ce oportunități oferim prin Start UP Smart 2.0? 

 

Start UP Smart 2.0 se adresează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în Regiunea Sud-Est (județele Buzău, Vrancea, Tulcea, Galați, Constanța și Brăila) și care doresc să înființeze o afacere în această regiune. Grupul țintă vizat:

  • șomeri,
  • persoane inactive (inclusiv studenți),
  • persoane care au un loc de muncă sau care desfășoară activități independente.

Tinerii NEETs (tinerii cu vârsta între 16 – 24 ani care nu urmează o formă de învăţământ, nu sunt angajați și nu sunt cuprinși într-un program de formare profesională) nu sunt eligibili ca grup țintă în cadrul proiectului și în general în cadrul „România Start Up Plus”.

În cadrul proiectului am organizat, în perioada mai - august 2018, cursuri de antreprenoriat pentru peste 350 de persoane din regiunea Sud-Est. În perioada septembrie - noiembrie 2018 am organizat un concurs de planuri de afaceri în cadrul căruia am selectat 42 de antreprenori care primesc finanțare de maximum 33.000 euro pentru afacerile propuse. Antreprenorii au beneficiat la finalul anului 2018/în prima parte a anului 2019 de activități complementare precum:

  • stagii de practică în companii cu același domeniu de activitate,
  • sprijin pentru înființarea afacerii,
  • consiliere și mentorat, inclusiv în cadrul a două Școli de Afaceri,

În perioada iunie-iulie 2019 au fost semnate toate cele 42 de contracte de subvenție cu firmele nou înființate pentru primirea finanțării și implementarea planului de afaceri. În perioada următoare, activitățile proiectului se vor concentra pe sprijinul și monitorizarea afacerilor în vederea implementării planului de afaceri și utilizării în condiții optime a finanțării nerambursabile obținute.

Pentru mai multe detalii despre proiect, click aici.