Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interreg VI-A Romania-Bulgaria: S-a lansat apelul dedicat educației!

Marți, 7 mai 2024, s-a lansat apelul privind îmbunătățirea accesului egal la servicii incluzive și de calitate în educație, formare și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea unei infrastructuri accesibile, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online din cadrul Programului Interreg Romania-Bulgaria.

Solicitanți eligibili:

  • Organisme publice naționale, regionale și locale, instituții, administrații, agenții, inclusiv organismele de drept public, consilii județene/districtuale, consilii locale/municipii, instituții de învățământ și de cercetare etc.
  • Camerele de Comerț și Agențiile de Dezvoltare Regională care funcționează în zona eligibilă și sunt înregistrate în conformitate cu legislația națională.
  • Organizații neguvernamentale (asociații sau fundații).
  • Birouri/sucursale ale autorităților publice naționale/regionale și ale altor organisme publice care activează pe temele prioritare din zona programului (înregistrate și care funcționează în zona programului).

Bugetul total este de 15,000,000 de euro.

Activități eligibile:

  • Dezvoltarea unor scheme extinse și structurate de învățare a limbii, ca vector pentru construirea încrederii de-a lungul frontierei, pentru crearea bazei pentru schimburile viitoare și, de asemenea, ca factor de stimulare a ocupării forței de muncă.
  • Dezvoltarea unor scheme de educație și formare transfrontaliere comune - pe teren în zonele în care accesibilitatea nu este un obstacol sau online, folosind instrumente și metode de învățare digitalizate, dacă prezența fizică nu este o opțiune.
  • Dezvoltarea unor programe de internship sau schimburi de studenți transfrontaliere pentru tineri absolvenți/studenți.
  • Dezvoltarea de inițiative comune care sprijină educația adulților și învățarea continuă, inclusiv facilitarea mobilității învățării.
  • Dezvoltarea de parteneriate între instituțiile de învățământ secundar și superior și companii, în scopul îmbunătățirii orientării către piață și a aspectului calitativ al educației și oferirii tinerilor studenți posibilitatea de a se forma și/sau studia pe cealaltă parte a frontierei. Sunt vizate în special schimburile pe termen lung.
  • Dezvoltarea de parteneriate între instituțiile de învățământ și formare și părțile interesate, la toate nivelurile de educație (de la primar la terțiar), pentru a susține învățarea reciprocă și schimbul de practici între profesori și formatori de pe ambele părți ale frontierei.
  • Dezvoltarea de inițiative și acțiuni comune pentru sprijinirea accesului la o educație și formare inclusivă și de calitate pentru grupurile vulnerabile sau marginalizate, inclusiv persoanele cu dizabilități, persoanele cu nevoi speciale.
  • Măsuri comune pentru îmbunătățirea legăturii între piața muncii și sistemul de educație și formare.
  • Investiții în infrastructura facilităților educaționale (de exemplu, spații de învățare cum ar fi sălile de clasă, laboratoarele, bibliotecile, atelierele, sălile de sport, spațiile de învățare în aer liber, dar și alte facilități) pentru toate nivelele de educație și activități educaționale (inclusiv activități de remediere și după-școală), formare profesională și tehnică etc.; se va acorda o atenție specială promovării învățării accesibile și incluzive pentru toate persoanele.
  • Investiții în asigurarea unei dotări corespunzătoare pentru facilitățile de învățare comune cu accent pe digitalizare: echipamente, instrumente etc., în special cele care susțin dezvoltarea abilităților practice și/sau digitale și învățarea la distanță, cum ar fi calculatoarele, echipamentele de videoconferință/educație la distanță, materialele de învățare etc.

Proiectele pot fi depuse doar în format electronic, prin sistemul electronic Jems, până pe 9 septembrie 2024, ora 13:00.

Descarcă documentele

Sursa: interregviarobg.eu 

Vizualizări: 481