Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Demarare implementare proiect „AltEducation”

Demarare implementare proiect „AltEducation”

Asociația Inceptus România împreună cu Școala Gimnazială Viișoara, Școala Gimnazială ”Pavel Dan” din comuna Tritenii de Jos și Școala Gimnazială ”Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu implementează în perioada 12.10.2022-31.12.2023 proiectul cu titlul „AltEducation”, cod SMIS 153065.

Obiectvele proiectului sunt:

  • Reducerea părăsirii timpurii a școlii la nivelul a 3 unități de învățământ din mediul rural;
  • Creșterea accesului la oportunități egale de educație pentru 335 elevi din 3 comunități dezavantajate socio-economic din mediul rural;
  • Promovarea metodelor de învățare în afara sălii de clasă, în special în 3 spații amenajate prin proiect cu asigurarea oportunităților egale de învățare pentru elevi;
  • Îmbunătățirea competențelor a 40 de persoane personal didactic/de sprijin la nivelul a 3 unități de învățământ din mediul rural.

Pentru cele 40 de persoane cu statutul de personal didactic/de sprijin selectate în grupul țintă vor fi organizate cursuri de perfecționare profesională cu credite transferabile în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate de tip nonformal în sistem outdoor orientate pe nevoile a 335 grup țintă elevi.

În ceea ce privește creșterea accesului la măsuri integrate de prevenire a părăsirii timpurii a școlii și asigurarea de oportunități egale de învățare cu ajutorul educației non formale în sistem outdoor acestea vor fi furnizate cu precădere în cele 3 spații care vor fi amenajate și dotate cu mobilier/echipamente IT&C în cadrul proiectului pentru un număr de 335 de elevi din mediul rural, din care 37 aparținând comunității romă.

Măsurile integrate de prevenire a părăsirii timpurii a școlii vor fi susținute prin:

  • crearea unui manual metodologic de activități de educație nonformală ”AltEducation” care va veni în sprijinul celor 40 de persoane personal didactic/de sprijin în partea a 2-a a proiectului când vor fi angajați în cadrul proiectului și vor susține activități de tip ”Outdoor Education” cu elevii selectați.
  • organizarea a 2 ateliere de inovare socială gândite special pentru elevi:

(1) Atelierul de creativitate și dezvoltare socială;

(2) Atelierul de gândire aplicată.

În vederea transferabilității bunelor practici din proiect se va realiza un film documentar cu activitățile programului de educație nonformală ”AltEducation”, care va fi disponibil online pe Centru Virtual de Resurse, o platformă dedicată învățării continue, care include oportunități de formare, resurse pedagogice, surse de informare în domeniul formării profesionale continue și promovarea parteneriatelor în domeniul învățării pe tot parcursul vieții.

Valoarea totală eligibilă 1,730,857.87 lei din care: 1,471,229.20 lei contribuția Uniunii Europene, 243,979.06 lei contribuția din bugetul național al României și 15,649.61 cofinanțare eligibilă.

Toate serviciile oferite participanților la proiect sunt gratuite.

Proiectul beneficiază de co-finanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritară nr. 6 - Educație și competențe, Prioritatea de investiții – 10.i. Reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare, O.S.6.3. - Reducerea părăsirii timpurii a școlii prin măsuri integrate de prevenire și de asigurare a oportunităților egale pentru elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparținând minorității roma și elevii din mediul rural / comunitățile dezavantajate socio-economic, O.S.6.6. - Îmbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul pre-universitar în vederea promovării unor servicii educationale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive.

 

Date de contact:

Asociația Inceptus România

Cluj-Napoca, Str. Anatole France nr.22

E-mail: office@inceptus.ro 

 

Csata Tünde,

Manager de proiect

0744138085 

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman

Vizualizări: 339