Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sistem de iluminat public modern și eficient în Strehaia cu ajutorul fondurilor Regio

Locuitorii din Strehaia beneficiază de un sistem de iluminat public modern și eficient, datorită fondurilor europene atrase de autoritățile locale prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Astfel, s-a reușit înlocuirea iluminatului stradal existent cu soluții mult mai eficiente energetic, prin care va fi redus consumul de energie electrică, precum și costurile de exploatare și mentenanță.

Mai exact, rețeaua de iluminat public a fost extinsă și toate lămpile din oraș au fost înlocuite cu unele noi, nu mai puțin de 1.759 la număr, cu tehnologie LED, eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. De asemenea, au fost instalate 44 de panouri fotovoltaice pe stâlpii montați pe strada Mihai Viteazu și a fost implementat un sistem de dimming și telegestiune a iluminatului stradal.

Proiectul derulat de Primăria orașului Strehaia a avut o valoare totală de aproximativ 5,3 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 5,2 milioane de lei. Investițiile au fost implementate în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea C – Iluminat public.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 92