Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru reabilitarea energetică a Școalii Gimnazială Bratovoiești

Școala gimnazială din comuna doljeană Bratovoiești funcționează la standarde europene. Acest lucru a fost posibildatorită fondurilor nerambursabile atrase de autoritățile locale. Acum, elevii beneficiază de cele mai bune condiții de studiu, după ce unitatea de învățământ a fost reabilitată în vederea creșterii eficienței energetice, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Investiția derulată de Primăria comunei Bratovoiești a avut o valoare totală de aproximativ 1,2 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 1,1 milioane de lei.  

Proiectul a urmărit scăderea consumului anual de energie și a gazelor cu efect de seră prin măsuri de reabilitare termică, modernizarea instalațiilor și utilizarea unor surse de energie regenerabilă.

Astfel, au fost realizate lucrări de izolare termică a fațadelor și planșeelor, tâmplăria existentă a fost înlocuită cu tâmplărie termoizolantă, a fost modernizat sistemul de încălzire și furnizare a apei calde, a fost refăcută instalația de iluminat și au fost montate panouri fotovoltaice.

De această investiție beneficiază aproximativ 200 de elevi din ciclurile primar și gimnazial, cadrele didactice și personalul auxiliar.   

Proiectul a fost implementat în cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B – Clădiri Publice.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia 

Vizualizări: 76