Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grădinița nr. 30 din Galați a fost modernizată cu ajutorul fondurilor Regio

Primăria municipiului Galați a informat joi, 4 ianuarie 2025, faptul că că Grădinița nr. 30, din cartierul Țiglina 3 a fost modernizată, în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

Principalele categorii de lucrări la Grădinița nr. 30 au vizat reabilitarea termică a clădirii, instalarea de panouri solare, înlocuirea sistemului de distribuție a apei calde, realizarea unei șarpante din lemn ignifugat cu învelitoare din țiglă metalică, refacerea trotuarelor, refacerea tencuielilor exterioare și a instalațiilor sanitare.

Primăria municipiului Galați a atras fonduri europene pentru obiectivul „Reabilitarea și eficientizarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 30”, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6 milioane de lei cu TVA.

Proiectul pentru Grădinița nr. 30 a primit finanțare în cadrul  Programului Operațional Regional 2014-2020; Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon; Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor; Operațiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM.

Anul trecut au fost modernizate la Galați 13 școli, grădinițe și licee (Școlile nr. 25, 16, 29, 17, Gr. Teologul, Ștefan cel Mare, Liceul M. Costin – corp C1, CNMK, Liceul Auto, Liceul Dunărea, Liceul A. Saligny, Grădinița Codruța, Grădinița Motanul Încălțat). Totodată, 25 de școli, grădinițe și licee sunt în modernizare. De asemenea, nu mai puțin de 16,8 milioane de euro sunt alocați prin PNRR pentru dotări la toate grădinițele, școlile și liceele din oraș.

Sursa: Primăria municipiului Galați 

Vizualizări: 65