Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Satul Copăceni va avea un centru comunitar integrat cu ajutorul fondurilor Regio

Satul Copăceni, din comuna vâlceană Racovița, va avea un centru comunitar integrat, destinat furnizării de asistență medicală și de servicii sociale și educaționale pentru cetățenii din comunitățile vulnerabile.

Banii necesari pentru realizarea proiectului au fost atrași prin Programul Operațional Regional 2014-2020 de către Primăria comunei Racovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Vâlcea. Astfel, cu fonduri nerambursabile, va fi construită o clădire care va fi amenajată și dotată la standarde europene.

Contractul de finanțare a fost semnat ieri, 23 mai, la Palatul Administrativ din Râmnicu Vâlcea, eveniment la care au fost prezenți domnul Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, domnul Ștefan-Cătălin Catană, directorul general interimar al Agenției pentru Dezvoltare Regională  Sud-Vest Oltenia, și domnul Ion-Narcis Iliescu, primarul comunei Racovița.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu destinația de centru comunitar, care va avea un singur nivel, și amenajarea incintei, a căilor de acces auto și pietonal, precum și a parcărilor.  

Centrul comunitar va avea cabinete pentru consiliere medicală, consiliere socială și activități de consiliere/ mediere școlară, cabinet pentru medicină de familie, birou pentru personal și spațiu de depozitare. Încăperile vor fi dotate cu mobilier și echipamentele necesare.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia 

Vizualizări: 146