Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost publicată schema de ajutor de minimis pentru digitalizarea ONG-urilor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator de reforme și investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență a anunțat astăzi, 19 aprilie 2024, aprobarea Schemei de ajutor de minimis „Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale”, prin Ordinul ministrului investițiilor și proiectelor europene nr. 984 din 11 aprilie 2024, publicat în Monitorul Oficial.

Schema de ajutor de minimis propune acordarea de granturi pentru transformarea digitală a ONG-urilor care desfășoară activitate economică prin:

  • investiții în infrastructură digitală (infrastructură cloud și servicii digitale operaționale, dezvoltarea de aplicații software dedicate sectorului ONG (soluții de management financiar, administrarea resurselor umane, managementul voluntarilor, managementul și retenția donatorilor etc);
  • creșterea competentelor digitale ale personalului și voluntarilor în furnizarea de servicii la distanță către beneficiari;
  • dezvoltarea de platforme și soluții tip CRM (Customer Relationship Management) dedicate managementului beneficiarilor;
  • achiziția de echipamente (hardware).

Schema se va aplica pe teritoriul României, în toate regiunile de dezvoltare (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov).

Bugetul schemei de ajutor de minimis este de 5,3 milioane euro, echivalent în lei.

Numărul maxim estimat de beneficiari ai schemei de ajutor de minimis este de 180 de organizații neguvernamentale cu activitate economică. 

Ghidul final pe acest apel (n.r. care nu a fost publicat încă) va viza ambele tipuri de ONG-uri ca beneficiari eligibili, respectiv ONG-uri cu activitate economică (cărora li se aplică schema de minimis aprobată, cu un buget alocat din PNRR de 4,5 mil. euro) și ONG-uri fără activitate economică (cu un buget alocat din PNRR de 4,5 mil. euro). 

Descarcă documentul

Sursa: MIPE & Monitorul Oficial

Vizualizări: 2570