Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferinta de lansare in Romania a Programelor de Cooperare Teritoriala la Granitele Interne ale Uniunii Europene - 14-15 iunie 2007

Conferinta de lansare in Romania a Programelor de Cooperare Teritoriala la Granitele Interne ale Uniunii Europene - 14-15 iunie 2007

Conferinta de lansare in Romania a Programelor de Cooperare Teritoriala la Granitele Interne ale Uniunii Europene va avea loc la Bucuresti in perioada 14-15 iunie 2007, potrivit deciziei Guvernului din sedinta de miercuri, 9 mai.
Programele de Cooperare Teritoriala la Granitele Interne ale Uniunii Europene la care Romania este membra in perioada 2007 - 2013, sunt: programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria, programul de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania, programul de cooperare transnationala „Sud-estul Europei” si programele de cooperare interregionala URBACT 2007- 2013, INTERACT II, ESPON 2013 si INTERREG IV C.
Conferinta va fi organizata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei (MDLPL), in calitate de structura abilitata sa gestioneze la nivel national programele de cooperare teritoriala europeana la granitele interne ale UE.
Finantarea organizarii evenimentului, in valoare estimata de 64.748 lei, se asigura din bugetul MDLPL.
Vor participa reprezentanti ai Comisiei Europene, ai Autoritatilor de Management si ai Secretariatelor Tehnice Comune ale programenlor prezentate, potentiali beneficiari din Romania - administratia publica locala, universitati si institute de cercetare, agentii de protectia mediului, camere de comert si industrie, agensii judetene pentru ocuparea fortei de munca, directii silvice - care pot aplica programele aferente perioadei de programare 2007 - 2013.
Prin organizarea acestui eveniment, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei isi propune sa contribuie la o informare cat mai larga a publicului si a potentialilor beneficiari asupra existentei acestor programe de cooperare teritoriala, precum si a modalitatilor in care pot deveni parteneri in proiectele din cadrul programelor.
Conferinta contribuie astfel la asigururarea unui grad ridicat al absorbtiei fondurilor europene.

Informatii de background

Romania primeste, conform acordului politic privind noua Perspectiva Financiara 2007-2013, fonduri nerambursabile care vor contribui la reducerea decalajelor dintre nivelul de dezvoltare dintre Romania si celelalte state membre.
Cele 7 programe gestionate de MDLPL sunt aferente Obiectivului Cooperare Terioriala Europeana, pentru care Romania beneficiaza de fonduri structurale.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 85