Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat cel de-al doilea apel din cadrul Programului pentru Regiunea Dunării

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat lansarea celui ce-al doilea apel de propuneri de proiecte pentru noul program transnațional - Danube Region Programme (Programul pentru Regiunea Dunării).

Apelul este disponibil pentru propuneri care vizează prioritățile programului 2 (2.2, 2.3 și 2.4), 3 și 4.2, prioritatea nr. 1 (O Regiune a Dunării mai inteligentă) fiind închisă:

  • Prioritatea 2: O Regiune a Dunării mai verde și fără emisii de carbon; (cu excepția Obiectivului Specific 2.1 – Promovarea energiei regenerabile)
  • Prioritatea 3: O Regiune a Dunării mai socială;
  • Prioritatea 4: O mai bună cooperare pentru guvernanță în Regiunea Dunării: Capacități instituționale sporite pentru guvernanța teritorială și macroregională.

Obiectivul principal al Danube Region Programme (Programul pentru Regiunea Dunării) este de a finanța proiecte implementate de un parteneriat transnațional extins care se concentrează pe domenii tematice care pot fi abordate în mod eficient prin proiecte transnaționale (de exemplu, depopularea, migrația, inegalitățile economice, dependența energetică, climatul).

Beneficiarii eligibili ai programului sunt: autorități locale, regionale sau naționale, organisme de drept public, Grupări Europene de Cooperare Teritorială (GECT), organizații internaționale și organisme private, inclusiv IMM-uri.

Aria eligibilă a programului este constituită din 14 state: Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Germania (landurile Baden Württemberg si Bavaria), Ungaria, România, Slovenia, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia, Moldova şi Ucraina.

Bugetul disponibil de peste 38 mil. euro.

Formularul de candidatură trebuie depus prin platforma Jems până la 29 martie 2024, ora 14:00.

Descarcă documentele

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 233