Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Eveniment online de informare privind desfășurarea apelului Seed Money Facility finanțat din Danube Region Programme 2021-2027

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate Națională și Punct Național de Contact pentru Programul Transnațional Dunărea și succesorul acestuia - Danube Region Programme (Programul pentru Regiunea Dunării) 2021-2027 organizează în data de 08 februarie 2024,  în intervalul orar 9:30-12:00, un webinar online destinat apelului “Seed Money Facility” finanțat din Danube Region Programme.

Sesiunea de informare este adresată potențialilor beneficiari ai programului (autorități publice naționale/regionale/locale, instituții de drept public sau privat, societăți comerciale etc.) și vizează, în principal, informarea acestora cu privire la oportunitățile oferite de noul program de cooperare transnațională (Danube Region Programme), precum și la condițiile de finanțare oferite de acest apel de propuneri de proiecte.

Apelului “Seed Money Facility” a fost lansat în data de  2 noiembrie 2023 și va rămâne deschis până în data de 03 aprilie 2024, se va desfășura într-un singur pas și are un buget alocat de 3.600.000,00 euro fonduri INTERREG.

Apelul este disponibil pentru propuneri care vizează obiectivul specific 4.1 aferent priorității 4 - O mai bună cooperare pentru guvernanță în Regiunea Dunării.

SMF reprezintă un instrument de dezvoltare a unor proiecte strategice și inițiative la scară largă care privesc obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Aceste proiecte strategice pot solicita ulterior finanțare din alte instrumente, indiferent de tipul acestora. Prin intermediul SMF, aplicanții vor dezvolta proiecte care sunt în concordanță cu Planul de acțiune al SUERD. Faza de dezvoltare finanțată de SMF acoperă analiza nevoilor și provocărilor abordate de proiectul strategic, pregătirea planului de lucru pentru acesta, înființarea parteneriatului precum și analiza posibilelor instrumente de finanțare pentru proiectul respectiv. Activitățile pregătitoare suplimentare necesare selectate pot fi, de asemenea, finanțate într-o oarecare măsură, prin Programul Regiunea Dunării, în cazul în care este necesar.

Danube Region Programme (Programul pentru Regiunea Dunării) 2021-2027 finanțează proiecte ce privesc integrarea politicilor din domeniile selectate în macroregiunea Dunării, prin proiecte ce beneficiază de un parteneriat transnațional extins, în conformitate cu prevederile comunitare şi în strânsă legătură cu obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Persoanele interesate să participe la eveniment sunt rugate să se înscrie prin intermediul acestui link sau printr-un e-mail la adresele: alina.mihalache@mdlpa.gov.ro ori camelia.nitulescu@mdlpa.gov.ro.

Evenimentul se va desfășura pe platforma ZOOM, iar participanții înregistrați vor primi un link de acces înainte de eveniment.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 106