Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou apel lansat în cadrul Programului pentru Regiunea Dunării

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat luni, 27 noiembrie 2023, lansarea apelului „Seed Money Facility” în cadrul noului program transnațional - Danube Region Programme (Programul pentru Regiunea Dunării).

Apelul este disponibil pentru propuneri care vizează obiectivul specific 4.1 aferent priorității 4 - O mai bună cooperare pentru guvernanță în Regiunea Dunării.

„Seed Money Facility” reprezintă un instrument de dezvoltare a unor proiecte strategice și inițiative la scară largă care privesc obiectivele Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD). Aceste proiecte strategice pot solicita ulterior finanțare din alte instrumente, indiferent de tipul acestora. Prin intermediul SMF, aplicanții vor dezvolta proiecte care sunt în concordanță cu Planul de acțiune al SUERD. Faza de dezvoltare finanțată de SMF acoperă analiza nevoilor și provocărilor abordate de proiectul strategic, pregătirea planului de lucru pentru acesta, înființarea parteneriatului precum și analiza posibilelor instrumente de finanțare pentru proiectul respectiv. Activitățile pregătitoare suplimentare necesare selectate pot fi, de asemenea, finanțate într-o oarecare măsură, prin Programul Regiunea Dunării, în cazul în care este necesar.

Fiecare proiect trebuie să desemneze un partener principal (PP) care este responsabil pentru pregătirea și depunerea formularului de aplicare în calitate de solicitant principal. În cazul aprobării proiectului, partenerul principal preia responsabilitatea integrală pentru management, comunicare, implementare și coordonare a activităților dintre partenerii implicați. Partenerul principal poartă responsabilitatea legală pentru întregul parteneriat.

Tipurile următoare de entități pot fi parteneri principali:

  • Organisme publice locale, regionale, naționale/ organisme de drept public;
  • Organizații internaționale;
  • Organizații private fără scop lucrativ.

Parteneri eligibili:

  • Organisme publice locale, regionale, naționale/ organisme de drept public;
  • Organizații internaționale;
  • Organisme private (organizații fără scop lucrativ și întreprinderi private / organizații private cu scop lucrativ).

Bugetul alocat acestui apel este de 3,600,000.00 euro.

Depunerea aplicației se face în sistemul electronic de monitorizare (JEMS), pâna pe data de 29 martie 2024.

Descarcă documentele

În acest context, Autoritatea de Management/Secretariatul Comun ale programului găzduite de Biroul Primului Ministru din Ungaria va organiza, în data de 7 decembrie 2023, un webinar destinat potențialilor Aplicanți Lideri ai acestui apel. În vederea participării, cei interesați sunt rugați să completeze online formularul de înscriere până cel târziu în data de 6 decembrie 2023, ora 12:00 CET.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 397