Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noutăți privind schema de ajutor pentru sectorul cultural afectat de pandemie: perioada de valabilitate a schemei a fost prelungită și se fac pregătiri în vederea lansării

Ministerul Culturii a anunțat săptămâna trecută aprobarea documentației privind prelungirea perioadei de valabilitate a Schemei de ajutor de minimis dedicată sectorului cultural independent din România, a cărui activitate a fost afectată de pandemia SARS-CoV-2. Ajutoarele de minimis vor fi acordate până la data de 31 decembrie 2023, iar plățile urmează a fi efectuate până cel târziu la data de 31 iunie 2024.

Potrivit comunicatului oficial, în perioada imediat următoare va fi organizată o sesiune de informare pentru prezentarea procedurii de depunere a proiectelor în cadrul schemei de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent.

Reamintim că Schema de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent a fost aprobată prin Ordinul nr. 3.453 din 4 noiembrie 2022 și publicată în monitorul Oficial, Partea I, nr. 1090 din 11 noiembrie 2022. Pentru mai multe detalii click aici.

Potrivit schemei publicată în Monitorul Oficial, perioada de valabilitate era inițial prevăzută până la data de 30 iunie 2023, iar data până la care se vor efectua plățile ajutorului de minimis era cel târziu 31 decembrie 2023, în limita creditelor bugetare.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 822