Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte în valoare totală de peste 7,5 milioane euro în Șimleu Silvaniei, finanțate prin POR

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a efectuat o vizită în orașul Șimleu Silvaniei din județul Sălaj, pentru a verifica stadiul unora dintre proiectele finanțate din Programul Operațional Regional 2014 – 2020 de care beneficiază această comunitate.

„Am vizitat la Șimleu Silvaniei câteva dintre obiectivele realizate din fonduri europene, prin POR: Liceul Tehnologic ,,loan Ossian”, Grădiniţa de copii cu program prelungit nr.3 și complexul multifuncțional „Măgura ”, proiecte în valoare totală de peste 7,5 milioane euro ce vor fi finalizate în cursul acestui an. Sunt fonduri care aduc, fără îndoială, o îmbunătățire a calității vieții celor 13.000 de locuitori din comunitate, pentru că sprijină tinerii cu copii, elevii care doresc să deprindă o meserie ca să se poată integra pe piața muncii, dar și persoanele vulnerabile prin facilitarea integrării în comunitate. Acestea nu sunt singurele proiecte cu finanțare europeană care se derulează la Șimleu, portofoliul acestei comunități incluzând și alte investiții în domeniul social, în serviciile de sănătate sau educaționale. Vreau să îl felicit pe primarul Mihai Lazăr, unul dintre cei mai tineri primari din țară, care a reușit să imprime o dezvoltare dinamică acestei comunități atât de frumoase din Șimleu. Sunt convins că perioada de programare 2021 – 2027, care include un Program Regional dedicat zonei nord-vest, pe lângă cele 8 programe naționale, va accelera modernizarea zonei”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Peste 1 milion de euro investiți în educația timpurie și 1,7 milioane de euro pentru învățământul tehnic

Unul dintre obiectivele vizitate la Șimleu este Grădiniţa de copii cu program prelungit nr.3, proiect în valoare totală de 1,16 milioane euro de care vor beneficia 240 de copii din comunitate și părinții lor. Investiția vizează reabilitarea, extinderea, modernizarea, echiparea grădiniței cu dotări moderne și performante care să permită creșterea calității practicilor de predare și a performanței preșcolarilor. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este finalul lunii decembrie 2023.

Liceul Tehnologic ,,loan Ossian” din Șimleu Silvaniei beneficiază de o investiție din fonduri europene, tot prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare totală de 1,7 milioane euro pentru reabilitarea și dotarea clădirii căminului liceului, parte componenta a campusului școlar. Obiectivul principal al proiectului este creșterea ratei de participare a elevilor la învățământul tehnic și diminuarea ratei abandonului școlar, mai ales în rândul elevilor din mediile dezavantajate (cu posibilități materiale reduse sau care provin din mediul rural), prin asigurarea de facilități de cazare atractive pentru aceștia. Astfel, căminul reabilitat și modernizat va putea găzdui 110 din cei 312 elevi ai unității de învățământ. Termenul estimat de finalizare pentru acest proiect este toamna acestui an.

Complexul multifuncțional Măgura din Șimleu va include, pe lângă centrul recreativ, o bibliotecă și un muzeu

Investiția de 4,75 milioane de euro pentru proiectul Complex Multifuncțional Măgura include amenajarea Centrului Cultural Recreativ prin modernizarea, reabilitarea, extinderea şi dotarea clădirii cu această destinație, dar și amenajarea unei biblioteci și a unui muzeu echipate cu toate dotările necesare bunei desfăşurări a activităţilor.

Accesul va fi liber, fără a se percepe taxe, și vor fi asigurate facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Numărul beneficiarilor din categoriile vulnerabile este estimat la 6.200 de persoane.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 168