Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Lansarea apelului privind dezvoltarea de capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează apelul necompetitiv de proiecte în cadrul Investiției I.2. „Dezvoltarea de capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere” pentru Subinvestiția I.2.B. „Acordarea de sprijin de minimis pentru dezvoltarea de capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Solicitanți eligibili:

Solicitant de finanțare poate fi orice deținător public și privat de păduri și/sau producător autorizat de material forestier de reproducere (MFR).

În categoria deținătorilor publici de păduri sunt incluse: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, unitățile administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, județ) și alte persoane juridice de drept public.

În categoria deținătorilor privați de păduri sunt incluse: persoanele fizice, societățile comerciale, asociațiile și fundațiile, alte persoane juridice de drept privat.

Producătorii autorizați de MFR sunt persoanele fizice și persoanele juridice care dețin o autorizație emisă de către Comisia de autorizare din cadrul MMAP, în temeiul prevederilor Ordinului nr. 676/2004 pentru aprobarea Metodologiei de autorizare a producătorului de material forestier de reproducere.

Alocarea financiară acordată prin PNRR, pentru investiții în pepiniere și tehnologii moderne de producere a puieților forestieri, în capacități de condiționare a semințelor forestiere și în realizarea de plantaje forestiere în cadrul Investiției I2 - Subinvestiția C2/S/I.2.B în cadrul prezentului Ghid specific este de 18 milioane euro.

Prin intermediul acestei investiții sunt vizate activități/acțiuni specifice pentru înființarea/ dezvoltarea/modernizarea capacităților de producție a puieților forestieri, precum și pentru producerea, prelucrarea și condiționarea semințelor forestiere. 

Proiectele se depun pe platforma electronică dedicată PNRR în perioada: 23.03.2023, ora 12:00 - 29.02.2024, ora 23:59.

Descarcă documentele

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: www.proiecte.pnrr.gov.ro

Vizualizări: 411