Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Lista intermediară a proiectelor selectate la finanțare în cadrul apelului pentru extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenți

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat joi, 22 februarie 2024, lista intermediară a proiectelor care au obținut peste 70 de puncte, în urma verificării eligibilității și selecției, în cadrul apelului de proiecte aferent Investiției 1. Extinderea sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene. 

Valoarea totală a proiectelor eligibile aflate pe lista intermediară este de peste 1,8 miliarde lei.

Finanțarea acestor proiecte cuprinse în lista intermediară va contribui la atingerea Țintei intermediare nr. 5 care vizează cel puțin 319 km de rețele de distribuție a apei ce vor fi construite și operaționalizate în localități aflate în aglomerările prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene și în conformitate cu modificările aduse Legii nr. 241/2006, respectiv a Țintei intermediare nr. 7. Această țintă vizează cel puțin 239  km de rețele de canalizare ce vor fi construite și operaționalizate în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenți, cu termen de realizare trimestrul 3 2024.

Conform comunicatului oficial, lista finală a tuturor proiectelor evaluate în cadrul apelului menționat este estimată pentru luna februarie a acestui an.

Sursa: MMAP

Vizualizări: 263