Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

EIC: Oportunități de finanțare dedicate femeilor

Companiile conduse de femei sunt în creștere. Participarea femeilor în domeniul tehnologiilor de vârf nu este doar o chestiune de echitate, ci și un caz important de utilizare a întregului potențial de excelență al Europei în domeniul științei și al întreprinderilor. 

Pentru a sprijini și mai mult rolul femeilor în inovare și tehnologie, Consiliul European pentru Inovare (EIC), în parteneriat cu Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), oferă un program de îmbunătățire a competențelor și de creare de rețele pentru femeile cercetătoare și antreprenoare, Women Leadership Programme (WLP). Programul este deschis femeilor cercetătoare și antreprenoare din comunitatea EIC și EIT Supernovas.  Acesta constă atât în cursuri de formare online, cât și fizice, conduse de formatori experimentați de profil înalt, care pun la încercare abordările de leadership ale participantelor cu ajutorul unor studii de caz inspirate și folosesc abordări participative pentru a încuraja implicarea activă. Pentru mai multe detalii click aici.

De asemenea, un alt program ce susține femeile este EIC Accelerator 2023. EIC primește candidaturi de la inovatori din toate statele membre ale UE și din țările asociate la programul Orizont Europa. Sunt binevenite, în special, candidaturile din partea startup-urilor și a IMM-urilor cu femei CEO. Companiile selectate beneficiază de coaching, mentorat, acces la investitori și corporații, precum și de multe alte oportunități în cadrul comunității EIC. Pentru mai multe detalii click aici.

Totodată, o altă oportunitate pentru femeile inovatoare, mai exact, European Prize for Women Innovators va fi lansată în primăvara aceasta. Pentru mai multe detalii referitoare la European Prize for Women Innovators 2022, click aici.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: EIC

Vizualizări: 2411