Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CONAF: Coaliția între autorități, comunități locale, ONG-uri, instituții internaționale și mediul de afaceri poate contribui la reducerea intensității abandonului școlar

Joi, 19 ianuarie 2023, a avut loc dezbaterea primei reuniuni din acest an a proiectului național „Pactul pentru Tineri”, organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, UNICEF și Banca Mondială. 

fonduri-structurale.ro este partener al evenimentului.

Evenimentul de la Bacău a debutat cu panelul oficialităților, fiind urmat de workshop-ul dedicat bullying-ului și delincvenței, susținut de doamna Nadia Tătaru, președinta Asociației Părinților Isteți. Evenimentul s-a încheiat cu atelierele situaționale, coordonate de către facilitatorii boardului „Pactul pentru Tineri.”

Chiar dacă problema abandonului nu este nouă, iar în județul Bacău se încearcă implementarea unor programe dedicate reducerii fenomenului, dezbaterea națională „Pactul pentru Tineri” a coagulat eforturile comune ale autorităților naționale și locale și ale comunităților, a intensificat parteneriatul cu mediul privat și a creat o viziune mai clară asupra situației.  

„Nu există o soluție magică pentru a reduce abandonul școlar. Deși s-a căutat, nu s-a găsit. Pentru că nu există soluții magice”, a avertizat Cristina Chiriac, președinta CONAF. „Există doar muncă, un dialog constant între cei care activează zi de zi pentru susținerea mediului educațional, ONG-uri și antreprenoriat. Acesta este trioul magic pe care noi am reușit să îl construim cu ajutorul acestui proiect. Mi-ați demonstrat și dumneavoastră lucrul acesta, nevoia de a dezbate situația la firul ierbii, soarta abandonului școlar trebuie să fie o prioritate și o responsabilitate a fiecărui cetățean român”, a susținut aceasta.

Vizualizări: 137