Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: Bilanțul apelurilor privind eficiență energetică pentru autoritățile publice locale

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat vineri, 6 ianuarie 2023, bilanțul apelului privind eficiență energetică pentru autoritățile publice locale din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 11: Măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice și stimularea utilizării energiei regenerabile.

  • Apelul de proiecte proiecte pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru consum propriu

Potrivit comunicatului oficial, în cadrul acestui apel au fost depuse 268 de solicitări, în valoare de 389.611.683,31 euro.

Apelul se aplică pentru proiectele care propun ca acțiuni investiții în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile (cu excepția biomasei), destinată consumului propriu. 

În categoria surselor de energie regenerabile se încadrează utilizarea următoarelor surse: eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală și energia oceanelor, energie hidraulică, gaz de fermentare a deșeurilor, denumit și gaz de depozit, și gaz de fermentare a nămolurilor din instalațiile de epurare a apelor uzate și biogaz.

Activități finanțabile:

- Realizarea capacităţilor de producere energie electrică şi termică în cogenerare din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu;

- Realizarea capacităţilor de producere energie electrică sau termică din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu.

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 250 de milioane de euro.

Mai multe informații despre apel sunt disponibile aici.

  • Apelul de proiecte pentru sprijinirea investiţiilor în capacităţi de producere energie din surse regenerabile de energie, pentru comercializare

În ceea ce privește acest apel au fost depuse 7 solicitări de proiecte, în valoare de 629.842.973,37 euro.

Sunt finanțabile investițiile în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile destinate comercializării, la nivelul autorităților publice locale.

În categoria surselor de energie regenerabile se încadrează sursele de energie nefosile, respectiv: eoliană, solară, aerotermală, geotermală, hidrotermală, energie hidraulică, precum și alte surse de energie regenerabile definite conform art. 2 din Legea nr. 220/ 2008, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția biomasei.

Activități finanțabile:

- Realizarea și/ sau modernizarea capacităţilor de producţie a energiei electrice și/sau termice din surse regenerabile de energie pentru comercializare, cu excepția biomasei.

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 250 de milioane de euro. 

Mai multe informații despre apel sunt disponibile aici

Sursa: MIPE

Vizualizări: 412