Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Finalizare Proiect: Înființare, modernizare și dotare centru comunitar integrat în comuna Gruia

Finalizare Proiect: Înființare, modernizare și dotare centru comunitar integrat în comuna Gruia

Titlu proiectului: ÎNFIINȚARE, MODERNIZARE ȘI DOTARE CENTRU COMUNITAR INTEGRAT ÎN COMUNA GRUIA

Cod MySmis: 146511

Numele beneficiarului UAT COMUNA GRUIA

Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului

Obiectivul principal al investiției propuse este înființarea, modernizarea și dotarea Centrului Comunitar Integrat din localitatea Gruia, comuna Gruia, județul Mehedinți și prestarea serviciilor de asistență medicală comunitară, socială și educațională. Serviciile sociale sunt servicii de interes general și se organizează în forme/structuri diverse, în funcție de specificul activității/activităților derulate și de nevoile particulare ale fiecărei categorii de beneficiari. Serviciile sociale au caracter proactiv și presupun o abordare integrată a nevoilor persoanei, în relație cu situația socio-economiă, starea de sănătate, nivelul de educație și mediul social de viață al acesteia.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Obiectivele specifice ale proiectului au ca scop înființarea, modernizarea și dotarea Centrului Comunitar Integrat în Comuna Gruia, investiție ce va contribui la creșterea accesului la serviciile de asistență medicală comunitară furnizate integrat cu cele sociale și educaționale a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile definite conform OUG nr18/2017. Astfel, se vor dezvolta serviciile de asistență medicală comunitară în scopul identificării problemelor medico-sociale, a îmbunătățirii indicatorilor stării de sănătate, a nivelului de trai al populației prin acțiuni de prevenție și intervenție specializată, precum și prin creșterea accesului la servicii medico-sociale de calitate și a sporirii gradului de incluziune socială a persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile din punct de vedere economic, social sau al stării de sănătate. În acest sens se va amenaja Centrul Comunitar Integrat care dispune de: sală mediere 8,43mp; sală întâlniri de grup 14,57mp; recepție 10,12mp; birou personal centru 10,88mp; birou consiliere socială 14,40mp; spațiu depozitare 2,20mp;cabinet medical 7,40mp, grup sanitar 7,56mp; grup sanitar 4,27mp;grup sanitar 4,43mp; hol 13,51mp, grup sanitar 2,88mp. Dotarea corespunzatoare pentru adaptarea spațiului centrului comunitar integrat, la necesitatile specifice ale personelor cu diferite tipuri de dizabilități; procurare și montare panou solar; dotarea cu echipamente și/sau dotări așa cum este prevazut în HG nr 324/2019; dotarea cu aparate de aer condiționat; dotarea cu autoturism necesar pentru deplasarea personalului în teren la persoanele ce nu se pot deplasa la centru.

Rezultatele proiectului urmăresc o comunitate în care:

- Toți cetățenii să aibă oportunități egale;

- Nevoile elementare ale tuturor cetățenilor să fie satisfăcute;

- Diferențele între membrii societății să fie respectate;

- Toate persoanele să fie apreciate și să trăiască demn.

La finalizarea proiectului Centrul comunitar din comuna Gruia este echipat și dotat corespunzator, conform legislației în vigoare, s-a achiziționat inclusiv un Autoturism.

La finalul implementării proiectului Centrul comunitar este pregatit pentru funcționare.

Rezultate proiectului sunt:

1. Beneficiarii de infrastructură medicală înființată, modernizată și dotată pentru servicii medicale comunitare: 1000 de persoane;

2. Unități medicale înființate, modernizate și dotate pentru servicii medicale comunitare: 1 unitate.

Impactul proiectului pentru viață comunității din comuna Gruia, este de natură să îmbunătățească viața socială a locuitorilor satului prin faptul ca le va permite acestora să aibă acces la servicii educaționale și sociale de calitate.

Valoarea totală a proiectului: 665.270,01 lei

Valoare nerambursabilă: 451.916,26 lei

Valoarea eligibilă din FEDR : 322.797,34 lei

Valoarea eligibilă din bugetul național: 129.118,92 lei

Dată începere proiect: 01.12.2019

Dată finalizare proiect 31.12.2022

[P]

Vizualizări: 194