Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia Naționale de Competitivitate 2021-2027, în dezbatere publică

Ministerul Economiei, a lansat marți, 18 octombrie 2022, spre dezbatere publică Hotărârea privind aprobarea Strategiei Naționale de Competitivitate 2021-2027 (SNC).

SNC 2021-2027 își propune o redefinire a politicii naționale în domeniul competitivității economice printr-o abordare incluzivă, bazată pe o sinteză a documentelor și politicilor publice, îndeosebi din domeniile economic, cercetare-dezvoltare, educație, piața forței de muncă, instituții publice și reglementare. 

Obiectivul strategic: O economie bazată pe mediu economic competitiv, adoptarea digitalizării/Industriei 4.0 în întreprinderi și un cadru instituțional stabil.

Obiectivele generale ale SNC 2021-2027:

  • Modernizarea industrială a întreprinderilor;
  • Sprijinirea procesului de transformare digitală (Industrie 4.0) pentru creșterea gradului de competitivitate a întreprinderilor;
  • Creșterea capacității instituționale pentru implementarea politicilor publice naționale cu impact asupra competitivității.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de act normativ se primesc în termen de 10 zile de la data publicării la adresa de e-mail: dezbateri_publice@economie.gov.ro  

Descarcă documentele

Sursa: Ministerul Economiei

Documente
SNC 2021-2027.zip
Vizualizări: 893