Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor și fabricarea uleiurilor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a postat vineri, 19 august 2022,  în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență ce vizează instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de procesare a cerealelor și fabricarea uleiurilor.

Venim în sprijinul producției românești prin acordarea unui suport financiar de maximum 500.000 Euro per întreprindere, pentru operatorii din industria de procesare a cerealelor și fabricarea uleiurilor. Suma totală pe care o alocăm este de 200 de milioane de euro, sub formă de granturi, pentru procesarea produselor, valorificarea superioară a acestora și asigurarea stocurilor necesare prelucrării”, a declarat ministrul Petre Daea.

Măsura prevăzută de acest act normativ este parte a răspunsului guvernamental la dificultățile înregistrate de procesatorii din industria alimentară ca urmare a declanșării războiului din Ucraina.

Proiectul de act normativ poate fi consultat aici,  iar toți cei interesați pot transmite propuneri/sugestii/observații în termen de 10 zile de la data publicării, respectiv 19 august 2022, pe adresa de e-mail: politici.agricole@madr.ro

Sursa: MADR 

Vizualizări: 592