Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect pentru modificarea schemei de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României, lansat în consultare

Ministerul Culturii a lansat vineri, 12 aprilie 2024, în consultare publică proiectul de Hotărâre privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 421/2018 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea producţiei de opere audiovizuale pe teritoriul României.

Potrivit documentului, se modifică următoarele alineate:

  • Articolul 6, alineatul (5)

"(5) Pentru sesiunile de apel de proiecte organizate după data de 30 septembrie 2023, criteriile pentru încadrarea ca produs cultural se aprobă prin decizie a managerului Oficiului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu cel puţin 5 de zile calendaristice înainte de deschiderea sesiunii."

  • Articolul 10,  alineatul (3)

„(3) Pentru sesiunile de apel de proiecte lansate după data de 30 septembrie 2023, lista documentelor care vor trebui depuse de aplicant în vederea demonstrării îndeplinirii criteriilor de eligibilitate, atât ale proiectului, cât şi ale beneficiarului, detaliile privind cheltuielile eligibile şi procedura de selecţie a beneficiarilor/proiectelor vor fi stabilite prin decizie a managerului Oficiului, ce va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu cel puţin 5 de zile calendaristice înaintea deschiderii sesiunii de apel de proiecte.”

Așadar, proiectul de act normativ are în vedere modificarea în sensul restrângerii de la 30 zile la 5 zile a termenelor prevăzute la art. 6 alin. (5) și respectiv la art.10 alin.(3). Conform notei de fundamentare, restrângere acestor termene este considerată necesară și oportună de către Oficiul de Film şi Investiţii Culturale, pentru asigurarea deschiderii apelului de proiecte pentru sesiunea 2024 cât mai curând posibil înaintea începerii Festivalului de Film de la Cannes, pentru a oferi industriei de film din România șansa de a promova acest program și de a atrage investiții străine începând chiar cu acest an.

Descarcă documentele

Propunerile și observațiile referitoare la proiectul de act normativ supus dezbaterii, pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, București sau la adresa de e-mail andreea.popescu@cultura.ro, până la data 22.04.2024, prin completarea Formularului pentru colectarea de propuneri și observații.

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 73