Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

251 de cereri de finanțare depuse în primele două ore de la deschiderea programului „Femeia Antreprenor”. MAT a publicat manualul de utilizare a aplicației și două noi modele de declarații

Astăzi, 18 august 2022, începând cu ora 10:00, s-a dat startul depunerilor în cadrul programului „Femeia Antreprenor”, gestionat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului. 

Până la ora 12:09, în cadrul platformei IMM Recover (granturi.imm.gov.ro) s-au înregistrat 132 de aplicații. 

Totodată, MAT a publicat astăzi: 

Programul „Femeia Antreprenor”

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea şi sprijinirea înființării şi dezvoltării structurilor economice private înfiinţate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială, în contextul problemelor legate de menţinerea echilibrului dintre obligaţiile familiale şi cele profesionale şi ale prejudecăţilor existente încă la nivel local.

Societățile eligibile trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.

Numărul societăți beneficiare este aproximativ 785 pentru anul 2022.

Aplicația IMM Recover va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, începând cu ora 10:00 a primei zile de înscriere și până la ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea prelungirii termenului până la epuizarea bugetului. 

Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro 

Vizualizări: 564