Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ordonanța pentru granturile de investiții - Acțiunea 4.1.1, aprobată astăzi de Guvern. A fost stabilită data lansării!

În ședința de Guvern de astăzi, 16 iunie 2022, a fost aprobată Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiţii destinate capacităţilor de prestare de servicii şi retehnologizării, în vederea refacerii capacităţii de reziliență (n.r. Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive).

Schema de finanțare cuprinde două măsuri, respectiv:

  1. Granturi pentru investiții necesare capacităților de prestare de producție/servicii pentru refacerea capacității de reziliență, cu un buget total de aproximativ 60 de milioane de euro. Microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii vor putea accesa granturi cu valoarea cuprinsă între 50.000 de euro și 200.000 de euro pentru activități de modernizare și dotare cu echipamente. Conform ministrului investițiilor și proiectelor europene, Marcel-Ioan Boloș, numărul estimat de beneficiari este de 1.200.
  2. Granturi pentru investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor pentru refacerea capacității de reziliență, cu un buget total de aproximativ 360 de milioane de euro. Conform ministrului, sunt vizate un număr de 4.000 de companii, iar domeniile pentru care se vor aloca granturile sunt cele care privesc activitatea de producție, construcții, transport și depozitare, hoteluri și restaurante pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare. Valoarea granturilor este cuprinsă între 50.000 de euro și 500.000 de euro.

Publicarea ghidului în consultare publică va avea loc în data de 22 iunie 2022, iar perioada de consultare pe marginea acestuia va fi 22 iunie – 4 iulie 2022, a adăugat ministrul. Lansarea apelului de proiecte va fi în data de 16 august 2022, urmând ca semnarea contractelor de finanțare să aibă loc în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2022.

Descarcă proiectul de act normativ

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Documente
OUGANEXE.pdf
Vizualizări: 4545