Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru amenajarea unui spațiu verde în Brezoi

Cu fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional 2014-2020, administrația locală din Brezoi a reușit să transforme un teren degradat într-un spațiu verde de aproape 10 mii de metri pătrați, a transmis Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia vineri, 27 mai 2022. 

Astfel, potrivit comunicatului oficial, au fost făcute amenajări peisagistice, au fost plantate flori, arbori și arbuști ornamentali, au fost amenajate alei pietonale, au fost amplasate bănci, coșuri de gunoi, cișmele și suporturi pentru biciclete, a fost montată o pergolă și au fost modernizate căile de acces.

Spațiul verde are și rețea Wi-Fi, dar și loc de joacă pentru copii, teren de sport multifuncțional și sisteme moderne de irigații, iluminat și supraveghere video. Întreaga infrastructură a fost adaptată pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

Proiectul implementat de Primăria orașului Brezoi a avut o valoare de aproximativ 3,8 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 3,7 milioane de lei. Investițiile au fost derulate în cadrul Axei prioritare 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.2 – Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din orașele mici, mijlocii și municipiul București.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia 

Vizualizări: 111