Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCU: Studenții români ce urmează o facultate în străinătate și cetății străini înmatriculați la o facultate din România sunt eligibili în cadrul liniei de finanțare Innotech Student!

www.fonduri-structurale.ro a solicitat în cursul lunii februarie 2022 informații suplimentare cu privire la eligibilitatea grupului țintă din cadrul liniei de finanțare Innotech Student, în ceea ce privește cetățenia studenților sau locația universității în cadrul căreia sunt înmatriculați.

Urmare a solicitării transmise, AM POCU a precizat că următoarele categorii de studenți pot face parte din grupul țintă eligibil:

  • Persoanele înmatriculate la o universitate din Uniunea Europeană (începând cu studenții înscriși în anul 2 de studii);
  • Persoanele înmatriculate la o universitate din afara Uniunii Europene (începând cu studenții înscriși în anul 2 de studii);
  • Persoanele înmatriculate la o facultate din România (începând cu studenții înscriși în anul 2 de studii), care nu au cetățenie română, dar au permisul de ședere valabil.

Totodată, AM POCU a precizat faptul că studenții înmatriculați în universitățile din România care și-au înghețat anul de studiu curent (2021-2022) nu sunt eligibili pentru a participa în cadrul proiectelor implementate prin Innotech Student întrucât prin înghețarea anului își pierd statutul de student.

Menționăm că studenții care doresc să se înscrie în programele de accelerare derulate în cadrul liniei de finanțare Innotech Student trebuie să respecte și condițiile stabilite de administratorii de grant.

Descarcă răspunsul AM POCU

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 439