Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCU: Ghidul destinat măsurilor de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, în consultare publică

AM POCU 2014-2020 din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat miercuri, 7 iunie 2023, în consultare publică  Ghidul Solicitantului Condiții Specifice „Măsuri de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie” apel NON-competitiv, Axa Prioritară 10 – SAFE – Măsuri de sprijin pentru categoriile de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie.

Tipuri de solicitanți: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin structura de specialitate

Bugetul alocat proiectului non-competitiv, ce va fi depus în cadrul axei prioritare 10, PI 9.iv/ Obiectiv specific 10.1, respectiv  alocarea dedicată regiunilor:  București – Ilfov, Nord‐Est, Sud‐Est, Sud‐Vest Oltenia, Sud-Muntenia, Nord-Vest, Vest, Centru este de 50.420.930,00 euro,  la o rată de finanțare UE de 100%.

În cadrul acțiunii prevăzute pentru realizarea OS 10.1, prezentul apel de proiecte finanțează următoarele tipuri de acțiuni / activități eligibile:

  • Activitatea 1 (relevantă si obligatorie): Măsuri de sprijin pentru persoanele prevăzute la art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare.

Această activitate are în vedere decontarea unei părți din cheltuielile efectuate de statul român pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie  prevăzute la art. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare.

Sprijinul acordat persoanelor vulnerabile pentru compensarea preţurilor la energie este în valoare nominală de 1.400 lei, poate fi utilizat până la data de 31 decembrie 2023 şi este acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranşe.

Decontarea cheltuielilor prevăzute mai sus se face în limita sumelor alocate în acest scop în cadrul prezentului apel de proiecte.

Descarcă ghidul

Propunerile si observațiile pot fi transmise pe adresa de email consultare.pocu@mfe.gov.ro până la data de 19.06.2023.

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 157