Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AM POCU publică liste de întrebări și răspunsuri pentru elaborarea proiectelor pentru apelurile dedicate educației nonformale, respectiv tinerilor NEETs

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 din cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene publică a publicat ieri, 28 decembrie 2021, o listă de întrebări și răspunsuri utile pentru elaborarea proiectelor din cadrul apelurilor POCU/987/6/26 și POCU/988/6/26 – „Educație nonformală în sistem outdoor”, precum și pentru elaborarea proiectelor din cadrul apelului „Viitor pentru tinerii NEETs I”.

În ceea ce privește apelul „Educație nonformală în sistem outdoor”, MIPE clarifică faptul că societățile comerciale autorizate pentru derularea de activități de stimulare a forței de muncă sunt eligibile ca furnizori de servicii de orientare, consiliere, mediere școlară și servicii alternative, publici și privați. De asemenea, în componența parteneriatului este obligatoriu să facă parte minimum 3 instituții de învățământ (ISCED 1-3) acreditate, publice și private, din rețeaua școlară națională din care provin persoanele din grupul țintă.

Conform documentului, dacă pentru activitățile proiectului este necesară implicarea și altor cadre didactice, ele pot fi selectate și dacă nu au beneficiat de formare. În plus, în funcție de bugetul disponibil se pot angaja și alte tipuri de experți pentru a derula activități nonformale.

Descarcă lista completă a întrebărilor și răspunsurilor

În ceea ce privește apelul „Viitor pentru tinerii NEETs I”, MIPE clarifică faptul că nu pot avea calitate de solicitant sau partener Consiliile Județene, iar o entitate eligibilă poate depune, în calitate de solicitant unic/lider de parteneriat, un proiect într-o regiune și un proiect într-o alta.

Descarcă lista completă a întrebărilor și răspunsurilor

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 1729