Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investiții de reabilitare termică în Luduș prin POR

Marți, 6 iulie 2021, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a comunicat semnarea unui nou contract de finanțare pentru orașul Luduș.

Obiectivul proiectului este de a asigura tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon, reducerea cheltuielilor de întreținere pentru locatari, îmbunătățirea condițiilor de locuit, dar și un aspect mai modern și un aer mai curat în localitate.

Beneficiari direcți ai investițiilor vor fi locatarii a 32 de locuințe din localitate.

Prin acest proiect, administrația orașului Luduș, a propus realizarea lucrărilor de intervenții la imobilul nr. 19 din Bulevardul ”1 Decembrie 1918”, având scările A și B, cu 32 apartamente, în total.

Realizarea investiției pentru orașul Luduș, presupune lucrări de anvelopare termică a blocului menționat, pentru reducerea nivelului anual estimat al gazelor cu efect de seră echivalent tone de CO2 cu mai mult de 45%, creșterea numărului gospodăriilor cu o clasificare mai bună a consumului de energie, dar și reducerea consumului anual de energie primară (kWh/an), cu 47,48% și reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire (kWh/m2/an), cu 67,09%.

Valoarea totală a proiectului este de 1.640.958,50 lei, din care fondurile nerambursabile sunt în valoare de 793.697,07 lei, diferența constând în contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și cele neeligibile ale proiectului.

Investițiile se vor finaliza până în 28 februarie 2023.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 89