Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Garda Națională de Mediu va beneficia de noi echipamente de monitorizare și control, prin PNRR

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna TÁNCZOS a semnat, luni, 26 septembrie 2022, contractul de finanțare pentru proiectul „Echipamente de monitorizare și control pentru Garda Națională de Mediu”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul aferent Investiției 3 - Dezvoltarea capacităților instituționale de monitorizare publică și control pentru gestionarea deșeurilor și prevenirea poluării din cadrul Componentei 3 – Managementul deșeurilor din PNRR,  contribuie la  îndeplinirea Reformei 1. Îmbunătățirea guvernanței în domeniul gestionării deșeurilor în vederea accelerării tranziției către economia circulară.

„Proiectul, cu o valoare totală de 13 milioane de euro (fără TVA), are în vedere dotarea cu noi echipamente, până la finele anului 2024,  a celor  43 de Comisariate județene ale Gărzii de Mediu. Aceste echipamente vor fi folosite pentru activități de monitorizare și control al gestionării deșeurilor pentru a se asigura creșterea gradului de trasabilitate a deșeurilor, o vizibilitate sporită în traseul real al transporturilor de deșeuri și, implicit, reducerea cantităților de deșeuri transportate ilegal”, a declarat ministrul Barna TÁNCZOS.

Astfel, prin acest proiect se vor achiziționa următoarele echipamente:

  • 1 sistem integrat TIC care va deservi cele 43 de comisariate;
  • 8 sisteme de scanare a camioanelor;
  • 271 de camere video de bord;
  • 16 vehicule aeriene fără pilot;
  • 8 vehicule utilitare echipate cu comunicații radio pentru transportul echipamentelor de monitorizare;
  • 709 camere video purtate pe corp.

Sursa: Ministerul Mediului

Vizualizări: 271