Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
ADR SV Oltenia a publicat buletinul regional lunar

ADR SV Oltenia a publicat buletinul regional lunar

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a publicat buletinul regional al lunii mai, care prezintă informații de interes privind activitatea instituției. Cititorii pot afla detalii despre cele mai recente contracte de finanțare semnate în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, cum este, de exemplu, proiectul pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii gimnaziale din comuna Bălănești, județul Gorj, în valoare de aproximativ 3,4 milioane de lei.

Tot în acest număr al buletinului regional, sunt oferite detalii despre întâlnirea pe care conducerea ADR SV Oltenia a avut-o cu autoritățile locale din județul Gorj, la invitația Consiliului Județean Gorj. Evenimentul, organizat la Palatul Administrativ din Târgu Jiu, a avut drept scop stabilirea obiectivelor finale și a direcțiilor strategice de acțiune ale Strategiei de dezvoltare a județului Gorj 2021-2027.

De asemenea, publicația prezintă stadiul implementării POR 2014-2020 în Regiunea Sud-Vest Oltenia și ultimele instrucțiuni emise de Autoritatea de Management pentru POR.

Începând cu acest număr al buletinului regional editat de ADR SV Oltenia, vor fi prezentate, lunar, câte două proiecte de succes implementate în regiune prin POR 2014-2020. În această ediție, cititorii pot descoperi proiectul pentru înființarea unui parc și a unei grădini în orașul Tismana, județul Gorj, inclusiv modernizarea drumului de acces, precum și proiectul prin care a fost construită/reabilitată zona verde „Poiana lui Căliman“, din orașul Călimănești, județul Vâlcea.

Pentru cei interesați să obțină finanțări nerambursabile, buletinul regional oferă detalii privind cataloagele editate lunar de către ADR Sud-Vest Oltenia, care prezintă programele active finanțate de Uniunea Europeană și Guvernul României. În newsletter sunt incluse și  informații despre oportunitățile de internaționalizare și dezvoltare a IMM-urilor, oportunități existente în cadrul Rețelei Enterprise Europe Network (EEN). 

Ultimele pagini ale buletinului aduc în atenție istoria, tradițiile, poveștile, oamenii și locurile mai mult sau mai puțin cunoscute ale regiunii. Palatul Cultural și Cetatea Medievală a Severinului, două dintre comorile frumosului oraș de la malul Dunării, se dezvăluie în toată splendoarea lor, reabilitate în cadrul Axei prioritare 5 a POR 2007-2013, un proiect cu o valoare totală de 57,8 milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile a fost de 42,4 milioane de lei.

Buletinul regional publicat de ADR SV Oltenia este disponibil aici

Vizualizări: 245