Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reabilitare energetică a Grupului Școlar „Horia Vintilă” din Segarcea, prin POR

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat miercuri, 4 mai 2022, reabilitarea în vederea creșterii eficienței energetice a Grupului Școlar „Horia Vintilă” din Segarcea , printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Investiția derulată a avut o valoare totală de aproximativ 3,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 2,9 milioane de lei.

Proiectul a fost implementat în cadrul Axei prioritare 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B - Clădiri Publice.

Intervențiile au vizat reabilitarea termică a corpurilor C1 și C2 ale Grupului Școlar „Horia Vintilă”, în scopul reducerii consumului anual de energie și scăderii nivelului gazelor cu efect de seră. Astfel, au fost realizate lucrări de izolare termică a fațadelor și planșeelor, de reabilitare a acoperișului, precum și a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde, au fost refăcute instalațiile sanitare și a fost modernizată instalația de iluminat. Totodată, tâmplăria existentă a fost înlocuită cu tâmplărie termoizolantă, au fost realizate reparații interioare și exterioare, a fost construită o rampă pentru persoanele cu dizabilități și au fost instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice. De această investiție beneficiază aproximativ 300 de elevi, cadrele didactice și personalul auxiliar.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 67