Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apel de proiecte pentru sprijinirea personalului din sănătate

AM POCU a lansat astăzi, 16 februarie 2021, apelul competitiv „Sprijin pentru personalul din sănătate implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19″, Axa prioritară 4: „Incluziunea socială și combaterea sărăciei”, Obiectivul specific 4.9: „Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii”.

Tipuri de solicitanți/parteneri eligibili:

  • Ministerul Sănătății, singur sau în parteneriat cu instituțiile relevante;
  • Casa Naţională de Asigurări de Sănătate singura sau în parteneriat cu alte instituții relevante.

Alocarea dedicată atât regiunilor mai puțin dezvoltate, cât și regiunii dezvoltate București- Ilfov este de 66.000.000,00 euro.

Valoarea minimă a asistenței financiare nerambursable a unui proiect este de 101.000 de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 47.000.000,00 euro și se stabilește în corelare cu numărul persoanelor din grupul țintă, respectiv cu valoarea subvențiilor acordate pentru stimulentul de risc.

Apelul de proiecte finanțează următoarele tipuri de acțiuni / activități eligibile:

  • Activitatea 1 (relevantă si obligatorie): Măsuri de sprijin pentru personalul prevăzut la art. 8 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020, cu modificările ulterioare.

Aceasta activitate are în vedere subvenționarea cheltuielilor efectuate cu stimulentul de risc acordat în condițiile și cuantumul prevăzut la art. 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43 din 6 aprilie 2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020, cu modificările ulterioare.

Pot fi solicitate la rambursare acele cheltuieli cu acordarea stimulentelor de risc pentru care solicitantul/beneficiarul finanțării prin prezentul apel de proiecte a efectuat verificarea respectării prevederilor art. 8 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 43/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Sistemul informatic MySMIS2014 va fi deschis în data de 18 februarie 2021 ora 16.00 şi se va închide în data de 18 martie 2021 ora 16.00.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Vizualizări: 235