Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de HG: Se va putea aproba prelungirea contractelor de subvenție cu antreprenorii peste durata maximă de proiect

Ministerul Fondurilor Europene a publicat astăzi în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează aprobarea cadrului general și a modalităților de reorganizare, restructurare sau reprogramare a activităților care fac obiectul finanțării din fonduri europene în contextul stării de urgență generate de COVID-19.

Una dintre prevederile proiectului de act normativ vizează administratorii schemelor de antreprenoriat finanțate prin Programul Operațional Capital Uman. Conform acesteia:

Pe durata stării de urgență, administratorii schemelor de antreprenoriat, finanțate prin Programul Operațional Capital Uman,  aprobă, prin act adițional, modificări ale planurilor de afaceri care privesc:

  1. reducerea normelor de muncă la minimum trei ore/zi, cu reducerea proporțională a salariului acordat;
  2. amânarea, reorganizarea sau reprogramarea unor activități prevăzute în planurile de afaceri;
  3. prelungirea contractelor de subvenție, exclusiv prin prelungirea perioadei de implementare, cu o perioadă cel mult egală cu durata stării de urgență, cu posibilitatea depășirii duratei maxime de proiect definită în Ghidul Solicitantului Condiții Specifice, în limita valorii finanțării aprobate, fără a depăși data de 31.12.2023.

Descarcă proiectul

Termenul de consultare este de 1 zi.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1469