Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Școală de vară pentru o societate incluzivă, inovativă și durabilă, organizată la Brașov

Iceberg în parteneriat cu Universitatea din Saskatchewan, Canada și Universitatea Transilvania din Brașov, organizează școala de vară Metode de cercetare în științele sociale – Către o societate incluzivă, inovativă și durabilă (Research Methods Summer School - RMSS19), în perioada 26 august – 6 septembrie 2019 la Brașov.

Despre

Aflat la prima ediție, evenimentul propune o abordare inovatoare pentru România din perspectiva cercetării sociale. Conceptul școlii de vară este în sine unul inovator – aduce la un loc oameni din universități, profesioniști din business, oameni cu experiență în mediul public și activiști din societatea civilă care împărtășesc din cunoștințele proprii cu scopul de a expune participanții la o experiență unică de co-învățare. Sesiunile școlii de vară includ abordări și metode teoretice de cercetare socială, mixate cu aplicații practice. În plus, școala de vară se bucură de participarea a 3 profesori cu expertiză internațională în domeniilor lor:

  • Filip Agneessens, University of Surrey și University of Oxford, Marea Britanie,
  • John McLevey, University of Waterloo, Canada și
  • Kai Purnhagen, Wageningen University, Olanda.

Scopul acestei școli de vară este de a aduce studenți, absolvenți și cercetători laolaltă cu antreprenori, specialiști și lideri de opinie și a genera un spațiu de învățare și dezbatere despre provocările societale actuale, precum și despre soluțiile inovatoare și durabile pe care le putem genera pentru acestea. Pentru a oferi o experiență de învățare cât mai cuprinzătoare reunim în spectrul tematic al școlii cursuri despre planificare urbană, Smart Cities, metode de cercetare experimentală, analiza rețelelor sociale sau Open Data. Am conceput această școală de vară ca o contribuție pe care vrem să o aducem noi, cei implicați, la dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România și regiune”, a afirmat Ionuț Țața, CEO Iceberg.

Cine se poate înscrie?

Conform organizatorilor, școala de vară este deschisă unui public larg, precum: studenți, doctoranzi și post-doctoranzi, dar și cadre didactice, cercetători, reprezentanți ai think-tank-urilor și ONG-urilor, antreprenori si profesioniști din sectorul privat, precum și funcționari publici. Programul RMSS19 include preponderent ateliere, completate de prezentări și studii de caz care abordează metode de cercetare calitativă, cantitativă și mixtă, împreună cu sesiuni pe subiecte speciale, precum Open Data, Bună Guvernare, Design Thinking, co-creare și participare civică.

Înscrieri

Înscrierile se fac pe pagina școlii de vară.  

Persoană de contact:

Monica Dumac

Email: monica.dumac@iceberg.ro    

Telefon: +4 0735.855.820

Vizualizări: 79