Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

consolid8 Festival reunește în toamnă, la Brașov, actorii ecosistemului antreprenorial pe teme legate de tehnologie, impact și sustenabilitate

O echipă de antreprenori români organizează la Brașov prima ediție a consolid8 Festival – eveniment dedicat tehnologiilor sustenabile și soluțiilor verzi pentru mediul de business.

consolid8 Festival, un eveniment unic, dedicat companiilor și organizațiilor din mediul antreprenorial, interesate de tehnologii sustenabile și soluții inovative, va fi organizat anul acesta, în premieră, la Brașov, în perioada 7-9 octombrie 2022.

Pornind de la întrebarea „Cum putem influența pozitiv următoarele generații?”, festivalul  este dezvoltat în jurul a trei piloni și reprezintă un eveniment dedicat tehnologiei și soluțiilor inovatoare care generează  impact și adresează provocări actuale precum schimbările climatice, toate integrate într-un proces de cunoaștere și învățare, experiențe, soluții și bune practici.

Pentru prima ediție a festivalului, consolid8 Festival va reuni la Brașov experți și futurologi, start-up-uri și investitori de impact, reprezentanți relevanți ai ecosistemului antreprenorial, cu scopul de a dezbate, de a împărtăși și de a dezvălui soluții locale și internaționale pe teme precum sustenabilitate și tehnologii verzi.

„Într-un oraș atât de frumos precum Brașovul, cu o istorie impresionantă și cu o atractivitate turistică ridicată, cel mai important lucru pe care îl putem face este să ne pregătim pentru un viitor creativ, inovativ și mai ales sustenabil. De aceea, ideea organizării unui festival care să creeze un spațiu inspirator pentru idei, inovații, comunități și organizații interesate vine ca o mănușă pentru cei care cred în viitorul sustenabil, digital și creativ al Brașovului - capitala verde a Romaniei. Vor fi povești de succes și experiențe memorabile de la speakeri renumiți, veți întâlni oameni inovativi și mai ales vom căuta împreună soluții verzi și sustenabile pentru un viitor de succes.” – Călin Ile, co-fondator consolid8 Festival.

„Festivalul este structurat pe trei piloni: Talks, Hackthon și Experiences. Ne dorim ca participanții să devină parte dintr-o comunitate orientată către soluții verzi, de impact și să devină cât mai implicați și mai pasionați de un viitor sustenabil.” – Dragoș Jaliu, co-fondator consolid8 Festival.

Ce veți putea experimenta în cadrul consolid8 Festival

Festivalul se va desfășura pe parcursul a trei zile și va include trei scene diferite, cu activări și inițiative complementare:

consolid8 Talks. Evenimentul va avea loc vineri, 7 octombrie 2022, începând cu ora 10:00 și răspunde nevoii comunității de a fi la curent cu cu soluțiile de impact. Abordând teme precum green tech, impact investing, impactul noilor tehnologii asupra generațiilor viitoare și tehnologii sustenabile, evenimentul este structurat în sesiuni plenare și paneluri alături de renumite corporații, start-up-uri ambițioase și antreprenori din diverse industrii.

consolid8 Hackathon. Oferind un mediu de accelerare prin acces la mentori și specialiști, consolid8 Hackathon reunește mediul antreprenorial din Brașov și din țară în jurul a doi piloni definitorii pentru ecosistem - turism și green tech.  Evenimentul va avea loc în zilele de 7 și 8 Octombrie 2022 și sunt invitatate să se înscrie start-up-uri și echipe de studenți și pasionați care vor avea ocazia să dezvolte tehnologii și sinergii.

consolid8 Experiences.  În zilele de 7, 8 și 9 octombrie consolid8 Festival pune la dispoziție un spațiu cu o arhitectură unică, evidențiat și amenajat pentru interacțiunea cu diverse și experiențe educaționale, cu ajutorul cărora participanții vor cunoaște și experimenta tehnologiile viitorului, precum VR, AR și diverse mapări și instalații cu componentă tech. 

Evenimentul va avea loc într-o clădire emblematică din punct de vedere architectural, în incinta HUB2068.

Participarea este gratuită pentru toate evenimentele însă este necesară înscrierea în prealabil.

Pentru mai multe informații referitoare la evenimentele consolid8 Festival puteți urmări pagina de facebook.

www.fonduri-structurale.ro este organizație parteneră și se numără printre inițiatorii festivalului. 

Partener de Comunicare  

The Good Company - agenție integrată de marketing și comunicare

Bianca Dumitriu, Brand Communication Manager 

E-mail: bianca.d@thegoodcompany.ro  

Vizualizări: 747