Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Odorheiu Secuiesc va avea 18 străzi modernizate printr-un nou proiect REGIO

Un nou contact cu finanțare nerambursabilă se alătură celorlalte proiecte contractate și aflate în implementare în Municipiul Odorheiu Secuiesc. Investițiile deja contractate ce prevăd reabilitarea școlilor, blocuri eficiente energetic cu fațade noi, un centru de vârstnici modern, revitalizarea Cetății și a Observatorului astronomic din municipiu, dar și modernizarea transportului public de călători, sunt completate de acest nou proiect ce prevede modernizarea infrastructurii rutiere pentru reducerea emisiilor de carbon. Contractul de finanțare nerambursabilă ce alocă peste 9,78 milioane euro din POR 2014-2020, a fost semnat miercuri, 7 august 2019.

Proiectul de „Reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere din Municipiul Odorheiu Secuiesc în vederea diminuării traficului rutier și reducerea emisiilor de carbon” are o valoare totală de 47,74 milioane lei, din care 44,82 milioane lei, respectiv 98% din valoarea eligibilă a proiectului, reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată din bugetul Regiunii Centru prevăzut pe Axa Prioritară 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Obiectiv Specific 3.2 – Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Activitățile prevăzute în proiect sunt estimate a se finaliza până în 30.11.2022. Investițiile și lucrările de modernizări ce se vor realiza din bugetul proiectului sunt prevăzute a se derula pe străzile: Orban Balazs, Tamasi Aron, Tompa Laszlo, Uzinei, Eötvs József, Cetatii, Bethlen Gabor, Beclean, Taberei, Ady Endre, Gabor Aron, Breslelor, Victoriei, Haaz Rezso, Lăcătușilor, Petofi Sandor pe Bulevardul Independentei, Piața Varoshaza, precum și la două sensuri giratorii, sens giratoriu Strada Tamasi Aron – Strada Insulei – Str. Tomcsa Sandro și sens giratoriu Bethlen Gabor.

Sursa: Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 106