Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru Scoala Speciala Valea Mare din orasul Stefanesti, judetul Arges

Pe 11 ianuarie a fost semnat un nou contract de finantare prin POR, Axa 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” in regiunea Sud Muntenia.

Beneficiarul acestui contract de finantare este Scoala Speciala Valea Mare din orasul Stefanesti, judetul Arges, care a obtinut fonduri nerambursabile pentru proiectul „Consolidare, reabilitare si extindere Scoala Speciala Valea Mare”. Valoarea totala a contractului este de 3.622.204,60 lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 2.488.250,05 lei, valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national este de 380.555,89 lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 58.547,06 lei.

Contractul, a carui durata de implementare este de 13 luni, va finanta lucrari de reabilitare si consolidare la spatiul vechii scoli si va permite exinderea cladirii cu 290 mp. De noua infrastructura vor beneficia 240 de elevi, numarul acestora crescand in urma derularii proiectului.

 „Contractul de finantare ce s-a semnat astazi va contribui la crearea unei infrastructuri moderne si, implicit, va avea un impact direct asupra cresterii calitatii serviciilor specifice furnizate de Scoala Speciala Valea Mare. In acelasi timp va creste gradul de constientizare a opiniei publice asupra problematicii copiilor cu handicap, care reprezinta un segment vulnerabil al populatiei, ce are nevoie de sprijinul comunitatii. In regiunea Sud Muntenia. Acesta este cel de-al 20-lea contract de finantare semnat in cadrul D.M.I. 3.2”, a declarat domnul Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia. 
Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 262