Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul contract finantat din POR in Regiunea Muntenia a ajuns la final

Luni, 18 iulie 2011, a avut loc receptia lucrarilor de reabilitare a Drumului Judetean 201B din Ialomita. Acesta a fost modernizat cu sprijin financiar nerambursabil din cadrul POR, DMI 2.1 „Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane-inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura”.

Beneficiarul lucrarilor este Consiliul Judetean Ialomita, care a primit finantare Regio pentru proiectul „Ranforsarea si modernizarea DJ 201B, km 0 + 000 - km 19 + 000 pe traseul Ciochina - Orezu – Rasi”. Valoarea totala contractata a proiectului a fost de 22.066.599,40 lei, 86,5% fiind finantata din FEDR, 11,5% din bugetul national si 2% din bugetul propriu al judetului Ialomita.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 36 de luni, perioada de timp in care s-au realizat lucrari de modernizare si reabilitare prin refacerea sistemului rutier si a sistemului de colectare si evacuare a apelor meteorice, lucrari de consolidare si modernizare a podurilor aflate pe lungimea drumului. Cu ajutorul finantarii nerambursabile in valoare de aproape 5,5 milioane de euro s-au reabilitat 19 km de drum judetean, fapt ce a contribuit semnificativ la cresterea traficului de marfa si pasageri si la scurtarea timpilor de calatorie.

„La momentul semnarii contractului de finantare, in luna iulie a anului 2008, afirmam ca asistam la un moment istoric deoarece era primul proiect ce primea finantare din Regio, iar la nivelul tarii era cel de-al treilea contract de finantare. Acum, dupa trei ani, constatam ca traseul, de la etapa semnarii proiectului si pana la finalizarea acestuia, nu a fost deloc simplu, insa lucrurile cu adevarat bine facute sunt durabile”, a declarat directorul ADR Sud Muntenia, domnul Liviu Musat.

Sursa: ADR Muntenia

Vizualizări: 115