Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Noi modificari privind ajutorul acordat producatorilor de lapte de vaca si imbunatatirii produselor ecologice

Miercuri, 29 septembrie 2010, a fost adoptata o Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 755/2010, privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate, precum si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 759/2010, privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Astfel, privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate, principalele modificari sunt:

  • Se creeaza posibilitatea depunerii cererilor intr-o noua etapa, respectiv 01 – 29 octombrie 2010, pentru ca un numar mai mare de producatori sa poata beneficia de ajutor financiar comunitar.
  • Se modifica perioada de control la fata locului, respectiv pana la data de 15 noiembrie 2010.

Referitor la modificarile privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, se vor lua urmatoarele masuri:
  • Persoanele fizice neautorizate pot depune cererea de sprijin financiar, cu obligatia sa se autorizeze si sa depuna copie de pe certificatul de inregistrare la Registrul Comertului pana la data de 25 octombrie 2010.
  • Prin exceptie, pentru anul 2010, beneficiarii solicita organismelor de inspectie si certificare eliberarea, pana la data de 29 octombrie 2010, a certificatului de conformitate/ master certificatului/ certificatului de confirmare a conversiei.

Prin aceste acte normative se urmareste mentinerea in activitate a producatorilor de lapte, mentinerea exploatatiilor specializate pentru productia laptelui de vaca, cresterea veniturilor exploatatiilor care practica agricultura ecologica si revitalizarea spatiului rural prin trecerea la practicarea agriculturii ecologice.

Sursa: MADR

Vizualizări: 91