Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea parteneriatelor, necesara pentru atragerea fondurilor structurale

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor s-a aflat joi, 3 mai 2007 la Bruxelles, unde s-a inalnit cu comisarul european pentru dezvoltare regionala Danuta Hubner cu care a discutat despre Programul Operational Regional, despre modul in care acesta va fi derulat, despre atributiile agentiilor de dezvoltare regionala si despre cum va putea tara noastra sa implementeze si sa acceseze fondurile europene.
in cadrul discutiilor a fost evidentiata necesitatea dezvoltarii parteneriatelor la nivelul autoritatilor publice locale, care sa constitue baza unor programe cu impact asupra regiunilor si nu numai la nivelul unei comunitati. Deasemenea este necesara coordonarea intre mediul urban si mediul rural, intre proiectele finantate prin instrumente structurale si cele finantate prin instrumente dedicate dezvoltarii rurale, bazate pe strategia de dezvoltare locala si proiecte integrate.
Comisarul european Danuta Hubner a mentionat importanta existentei unui mecanism de corelare si coordonare intre ministere, intre central si local, ceea ce este in concordanta cu obiectivele Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor anuntate de ministrul Laszlo Borbely.
„in ceea ce priveste Programul Operational Regional, suntem in grafic. Am trimis Comisiei ultima varianta la inceputul lunii aprilie si au mai ramas de clarificat doar detaliile tehnice si sper ca pana la sfarsitul lunii iunie sa fie aprobat”, a declarat ministrul Laszlo Borbely.
Agenda a mai cuprins o intalnire cu responsabili pentru Romania din cadrul altor directii generale ale Comisiei Europene care acopera programe aflate in responsabilitatea MDLPL.
Ministrul Laszlo Borbely a dat asigurari Comisiei Europene ca programele aflate in derulare vor fi duse la bun sfarsit . „Pe langa aceste programe, la nivelul consiliilor judetene exista cel putin 400-500 de proiecte care pot trece din componenta de buget national in Programul Operational Regional. Este nevoie de acest demers pentru a putea consuma banii prevazuti in POR pentru anul 2007”, a declarat ministrul Laszlo Borbely.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Vizualizări: 84